Užice, RS
26°
Делимично облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
23°C
22°C
21°C
20°C
19°C
Home MestoUžice Vredni Milica i Marko! Imaju po 34 godine, troje dece i obrađuju hektar malina

Vredni Milica i Marko! Imaju po 34 godine, troje dece i obrađuju hektar malina

by Velimir Popovic
malina

Da bavljenje poljoprivredom jeste teško, a zarada neizvesna, potvrđuju ali i demantuju ovi mladi ljudi iz sela Volujac pored Užica, Milica i Marko Urošević. Mnogo je uspešnih i radnih Uroševića iz ove vredne familije, ali najmlađi Marko i njegova supruga najvredniji. Oboje imaju samo po 34 godine a već troje dece i skoro hektar zasada pod malinama i hladnjaču.

Da je malina unosna i teška za obrađivnje potvrđuje Marko koji kaže da: „Tokom cele godine ima posla i za mene, moju familiju, kao i za radnike iz cele Srbije. Uveliko je počela berba pa i radna snaga mora da se obezbedi, što nije lako u današnje vreme. Da moramo biti spremni tokom berbe govori podatak da nekada naberemo i 500 kilograma malina za dan, što nije ni malo lako, a radnici moraju biti dobri.

Trenutno imamo dosta radnika iz sela ali i čak iz dalekog Vranja. Plaćamo pošteno velike dnevnice, tri obroka i smeštaj. Ako su radnici zadovoljni i mi ćemo biti uveren sam u to“, kaže Marko koji je ove godine i proširio zasade malina. Da dobra cena utiče na motivaciju kaže i sam Marko, „Sve je lakše i svima lepše kada je dobra cena maline kao prošle ali i ove godine sudeći po svemu, svi imaju elana da rade, pa je nekako bolje raspoloženje a i malina je slađa.

Da sreća može biti i na selu baveće se poljoprivredom govore ovi mladi, vredni, uspešni porodični ljudi. Bravo i srećno.

IZVOR: Uzice Oglasna Tabla

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment