Užice, RS
25°
Делимично облачно
18ч19ч20ч21ч22ч
24°C
23°C
24°C
22°C
22°C
Home Društvo Međunarodni festival harmonikaša na Zlatiboru

Međunarodni festival harmonikaša na Zlatiboru

by Velimir Popovic
festival harmonikaša

ZLATIBOR- U „Kulturnom centru Zlatibor“ održan je 10. Međunarodni festival harmonikaša, pod nazivom „Izvorske kapi – prva harmonika Srbije“. Najuspešniji učesnici predstavili su se svirkom na Kraljevom trgu.

Ovogodišnji festival imao i memorijalni karakter i održan je u čast prerano preminulog maestra na harmonici Bojana Jovanovića.

Takmičarski deo održan je u nekoliko kategorija: petlići, mlađi pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, juniori i seniori. Stručni žiri koji su činili Vuk Kandić, Milan Jovanović Jabučanac i Goran Milenković odabrao je najuspešnije u svakoj od kategorija.

Za najuspešnije u okviru svoje starosne kategorije proglašeni su Kristijan Milenković, Lazar Čutović, Lazar Milić, Nikola Simić, Stevan Nešović. U kategoriji seniora najspešniji je bio Nemanja Radosavljević, koji je ujedno proglašen i laureatom ovogodišnjeg festivala.

Revijalni deo na Kraljevom trgu otvorio je “Gradski omadinski orkestar”, pod upravom Slavka Caleta Mitrovića, uz čiju su se pratnju u nastavku večeri publici predstavili najuspešniji učesnici ovogodišnjeg takmičenja.

U okviru ovog događaja održano je i takmičenje mladih pevača “Prvi glas Srbije – In memorijam Merima Njegomir”. Članovi žirija ovog takmičenja bili su poznati pevač narodne muzike Ljuba Lukić, vokalni solista i sestra pevačice u čiju se cast održava takmičenje Nina Pavić i izvođač pravoslavne duhovne muzike i tradicionalnih pesama Aleksa Nedeljković.

Organizator festivala je udruženje “Izvorske kapi” iz Aranđelovca, a generalni pokrovitelj je opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #zaltibor #muzika

You may also like

Leave a Comment