Home Vesti Malešićev advokat: Tražio je da ide na poligraf, optužbe fabrikovane

Malešićev advokat: Tražio je da ide na poligraf, optužbe fabrikovane

by Velimir Popovic
Malešić

Advokat načelnika novosadske policije Slobodana Malešića, Veljko Delibašić, kaže da je njegov klijent tražio da ide na poligraf.

Malešiću je određen pritvor od 30 dana, a tereti se za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja. Osim Malešića, uhapšene su još tri osobe.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=15&loc=https%3A%2F%2Fwww.021.rs%2Fstory%2FNovi Sad%2FHronika%2F302386%2FMalesicev advokat Trazio je da ide na poligraf optuzbe fabrikovane.html&referer=https%3A%2F%2Fwww.021.rs%2Fstory%2FNovi Sad%2FHronika%2F302386%2FMalesicev advokat Trazio je da ide na poligraf optuzbe fabrikovaneMalešićev branilac kaže da je na saslušanju negirao krivično koje mu se stavlja na teret. Prema rečima Delibašića, ne postoji osnovana sumnja da je Malešić izvršio bilo koje krivično delo.
Kako je naveo, Malešić se sumnjiči da je uticao na policajca iz PU Užice da ne izvrši kontrolu poslovanja jedne firme, koju je prethodno policija već kontrolisala.
„Nakon policijske kontrole, Više javno tužilaštvo u Kraljevu je donelo stav da nema elemenata krivičnog dela. Nakon toga, policajac iz PU Užice je telefonom pozvao Malešića i rekao mu da ga šef ponovo šalje tu firmu, u kontrolu i da ne zna šta da radi s obzirom na stav Tužilaštva. Malešić mu je na to rekao da postupi po zakonu“, kaže Delibašić, prenosi Blic.
Pritvor uhapšenima je određen po tri tačke, opasnost od bekstva, od uticaja na svedoke i zbog mogućeg ponavljanja krivičnog dela.
„Ti razlozi za određivanje pritvora nikako ne idu na čast srpskom pravosuđu. Osnovi za pritvor su besmisleni jer se sam javlja na razgovor, nema razloga da beži, a ni gde, porodičan je čovek. Više puta je nudio da ide na poligraf, ali je tužilaštvo odbilo jer ne žele da se dođe do istine. To su sve fabrikovane optužbe suda i MUP. Takođe, sama krivična prijava je besmislena i žao mi je što sud nije imao dovoljno stručnosti i hrabrosti da postupa po zakonu, već je podlegao vaninstitucionalnim pritiscima. Mi ćemo se svakako boriti za pravdu i siguran sam da ćemo se pre ili kasnije za to izboriti“, navodi advokat Delibašić.
Podsetimo, Malešić se tereti da je organizator kriminalne grupe i da je, koristeći svoj službeni i društveni položaj, posredovao „da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti“.
„Osumnjičeni Malešić je od osumnjičenog Dženana Kujovića, primao obećanu i zahtevanu korist kako bi ostalim osumnjičenima policijskim službenicima, kao pripadnicima organizovane kriminalne grupe koji su postupali po njegovim nalozima, usmeno izdavao naloge da u okviru svojih službenih policijskih ovlašćenja ne izvršavaju službene radnje koje bi morali izvršavati a koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv osumnjičenog Kujovića i odgovornih lica u njegovim privrednim društvima zbog nezakonitog poslovanja, a sa ciljem sticanja finansijske koristi sebi i pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe“, dodaje Tužilaštvo.
Tužilaštvo navodi da je Malešić primao novac, kao i materijalna dobra za izgradnju i opremanje splava na Savi, opremanje stambenih objekata, uređenje porodičnog imanja, kao i novac na ime navodne stipendije u korist njegovog sina.
IZVOR: 021
Za još vesti pratite ERO

You may also like

Leave a Comment