Užice, RS
15°
Делимично облачно
2ч3ч4ч5ч6ч
14°C
14°C
14°C
14°C
14°C
Home MestoUžiceDešavanja Leteći medvedi i ostala čuda

Leteći medvedi i ostala čuda

by Vladimir Gujanicic

UŽICE – Izložba, odnosno, samostalno predstavljanje Dimitrija Popovića sa projektorm ,,Leteći medvedi i ostala čuda”, biće otvorena u Kulturnom decentru “Reflektor” u selu Gorjani, u utorak, 14. maja u 19 časova.

Dimitrije Popović rođen je 1993. godine u Požarevcu. Na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu je završio osnovne i master studije na odseku slikarstva u klasi Dobrice Bisenića. Trenutno je na drugoj godini doktorskih studija vajarstva na matičnom fakultetu, gde ima zvanje istraživača i radi kao saradnik u nastavi.

Od 2015. je deo kreativnog tima “Čiča Mičino”-g pozorišta za decu iz Beograda. Učestvovao je u realizaciji 20-tak njihovih predstava. 2016. sa Filipom Boškovićem, idejni autori scenografije za predstavu “Magična Lira”, 2020 idejni autor grafičkog dizajna scenografije za predstavu “Kli i Klak”. U okviru Programa obrazovanja koji implementira “Centar za integraciju mladih” održao je nekoliko likovnih radionica. 2020. godine učestvuje u projektu “Nature is my home- land”, koji je predstavljen izložbom u galeriji “Handlova Bronowice”u Krakovu. Do sada je organizovao 1 samostalnu i 3 zajedničke izložbe, a učestvovao je na raznim kolektivnim projektima i izložbama.

Ovogodišnji program Galerije Reflektor realizuje se uz podršku Grada Užica (Era kulture 2024.) programa Kultura za demokratiju (CFD) koji pruža podršku nezavisnoj kulturnoj sceni u Srbiji da, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama koje su od važnosti za lokalne zajednice. Takođe, CFD projekat podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući na taj način prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji. Prva faza projekta traje od oktobra 2021.godine do februara 2025. i podržava ga Vlada Švajcarske, a sprovodi Hartefakt fond.

Izložba traje do 24.maja i može da se poseti na zakazivanje.

 

Izvor: ZoomUe

You may also like