Užice, RS
29°
Углавном облачно
19ч20ч21ч22ч23ч
27°C
26°C
25°C
24°C
23°C
Home DruštvoUmetnost i kultura Kulturni centar Požega, četvrtak 12. jun: Davor Dukić „Odrastanje”

Kulturni centar Požega, četvrtak 12. jun: Davor Dukić „Odrastanje”

by Velimir Popovic

davor dukic FB cover

U Kulturnom centru Požega u Gradskoj galeriji, u četvrtak 12. juna od 20, oo biće otvorena izložba Davora Dukića pod nazivom „Odrastanje”.

Umetnička praksa Davora Dukića razvija se iz detaljnog i pronicljivog posmatranja čovekovog ponašanja prema telu i objektiva u stanjima koja su uslovljena procesima njegovog kulturološkog i individualnag razvoja. Iz instiktivno snažne vajarske pozicije on navedena procese proučava kroz materijalne manifestacija prevodeći date odnose između čoveka i tela/objekta u skulptorske situacije, istovremeno uspostavljajući delikatne, mada napete relacije između materijala i značenja, realistične reprezentacije i nestabilne signifiklcije. U formalnom smislu Dukić se asocijativno poigrava sa dugom tradicijom vajarstva istovremeno Inervenišući u okviru njegovog polja značenja. (Izvod iz  teksta Ane Bogdanović)

Davor Dukić, rođen u Karlovcu (Hrvatska ) 1979. godine. Diplomirao i magistrirao vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagao na četiri samostalne i brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Amsterdam , Kijev, Zagreb, Strazbur, Temišvar…). Dobitnik je više nagrada za skulpturu i crtež i autor više javno izvedenih radova . Učestvovao je na sajmovima umetnosti u Moskvi , Bolcanu i Majamiju sa Galerijom „Zvono”. Zaposlen je na mestu predavača u „Beogradskoj politehnici”. Živi i radi u Zemunu.

Izložba će trajati od 12. juna do 5. jula.

You may also like

Leave a Comment