Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home DruštvoUmetnost i kultura „Kraj vikenda” Narodnog pozorišta Užice na festivalu duodrame u Topoli

„Kraj vikenda” Narodnog pozorišta Užice na festivalu duodrame u Topoli

by Velimir Popovic

 

kraj vikenda

U Topoli, u organizaciji Kulturnog centra Topola održava se , prvi put ove godine, festival duodrame od 06. do 11. septembra. Na Festivalu će , pored ostalih biti izvedena i predstava Užičkog Narodnog pozorišta „Kraj vikenda” i to u utorak 09. septembra od 19, 30.

Predstava „Kraj vikenda” koja je svoju premijeru doživela 1998. godine rađena je po tekstu Mome Kapora, u režiji Lilijane Ivanović , a igraju Divna Marić i Slobodan Ljubičić. Tekst je zbirka segmenata iz života bračnog para intelektualaca koji svoj uobičajeni bračni život dug više od dve decenije stavlja na iskušenja preispitivanjem kroz vraćanje u prošlost od početaka do dana kada ostaju upućeni jedno na drugo. Nakon što deca odu iz kuće gotovo svaki bračni par ima iste teme i probleme, a način na koji počinju i završavaju se kroz  ponovno prolaženje od početaka bračnog života pa do trenutka sadašnjosti  gotovo uvek je, s raznim varijacijama—  isti. U predstavi „Kraj vikenda” to je tipična „kaporovska” priča o jednostavnim ljudima.

???? - ?????????

Osim predstave „Kraj vikenda” na Festivalu duodrame su i: „Savršen kroj”Beogradskog dramskog pozorišta ( Slobodan Boda Ninković i  Dragan Petrović Pele), „Magneti” kragujevačkog Teatra na Pivari (Ivan Vidosavljević i  Zdravko Maletić), „Muške stvari” Novosadskog pozorišta (Sanja Ristić–Krajnov i Jugoslav Krajnov), „Kraljica smeha” šabačke scene Maska ( Aneta Tomašević i Ivan Tomašević), „Dogodine u isto vreme” ( Milan Lane Gutović i Nela Mihailović), beogradskog pozorišta Slavija.

Za najbolju predstavu glasaće publika a žiri (dramaturg Dragana Bošković, Mirko Babić, glumac i Gjorgiju Jolevski , reditelj iz Skoplja) dodeliće nagrade za najboljeg glumca, glumicu i specijalnu nagradu.

M.Nikolić

You may also like

Leave a Comment