Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home SportKošarka Košarkaško druženje u Sloveniji

Košarkaško druženje u Sloveniji

by Velimir Popovic
0 comment

12233073_10208597371598062_1615642331_n

Članovi Košarkaškog kluba Šampion iz Užica nedavno su boravili u Sloveniji u okviru Međunarodnog druženja mladih košarkaša gde je proslavljeno deset godina ovih susreta. Tri selekcije KK Šampion sa 18 mladih košarkaša bili su gosti vršnjaka iz KK Tajfun iz Sentjura sa kojima su odmerili snage na terenu, obišli neke od znamenitosti i družili se sa mladim košarkašima iz Slovenije.

U školi golfa

U školi golfa

U fabrici čokolade

U fabrici čokolade

Tokom 10 godina razvila su se mnoga prijateljstva, a saradnja između klubova postala je jos jača i snažnija. Ove godine članovi KK Šampion su po dolasku u Sloveniju obišliPodcetrtek i Olimje gde su bili u fabrici čokolade staroj više od 100 godina. Zatim su se deca oprobala u golfu, a nakon toga su posetili čuveni rezervat jelena.

Jelenov greben

Jelenov greben

Drugog i trećeg dana boravka u Sloveniji na programu su bile utakmice sa vršnjacima, a zatim su svi učesnici 10. Međunarodnog druženja mladih košarkaša bili gosti na ABA lige između KK Tajfun i Union Olimpije.  Po povratku kući, užička ekspedicija je svratila u Rogašku Slatinu kod košarkaških prijatelja sa kojima ima saradnju od 2012. godine i uz druženje sa njima iskoristili su priliku i obišli Anin dvor, Kristalnu dvoranu, Medicinski centar sa izvorom Donat Mg vode.

Dejan Mihević i Saša Prodanović inicijatori i organizatori ovog međunarodnog košarkaškog druženja

Dejan Mihević i Saša Prodanović inicijatori i organizatori ovog međunarodnog košarkaškog druženja sa naslednicima

Prepuni utisaka mladi košarkaši krenuli su put Užica, ali su misli bile i dalje u Sentjuru, jer doček i gostoprimstvo koje su doživeli su bili sjajni, na svakom mestu su osetili toplinu i srdačnost i osećali su se kao kod kuće.

Tekst i foto: Aleksandar Prodanović

Related Posts

Leave a Comment