Užice, RS
11°
Ведро
6ч7ч8ч9ч10ч
12°C
14°C
16°C
19°C
21°C
Home SportKošarka Košarkaši Slobode pale motore u Velikom parku

Košarkaši Slobode pale motore u Velikom parku

by Velimir Popovic

Košarkaški klub Sloboda

Košarkaši Slobode su od 23. avgusta ponovo na okupu i pod trenerskom palicom trenera Vladimira Đokića počeli su pripreme za novu sezonu.

Ekipa vredno trenira u Velikom parku pod budnim okom kondicionog trenera Miroslava Sredića koji već drugu sezonu sarađuje sa klubom i za njega trener Vladimir Đokić ima samo reči hvale.

—Uslovi su savim dobri, a i termini su nam bolji u odnosu na prošlu sezonu zahvaljujući ljudima iz hale. Pre svega cilj nam je da se fizički i kondiciono dobro pripremimo i da unapredimo individualni kvalitet  do delova kolektivne taktike. A mogu reći da za sada u tome uspevamo — rekao je Đokić.

Prvu trening utakmicu košarkaši Slobode će odigrati 13. septembra sa ekipom Crnokose  u Kosjeriću. U okviru pripremnog perioda užičani će odigrati nekoliko prijateljskih mečeva u kojima će odmeriti snage sa ekipama iz Republike Srpske i Slovenije.

Prvi meč će igrati sa prvoligaškom ekipom iz Slovenije u hali u Velikom parku 19. septembra u 18.30 časova, zatim će 21. i 22. septembra će nastupiti na košarkaškom turniru u Višegradu gde još učestvovati: Mrkonjić Grad, Višegrad i  Borac iz Čačka. Dva dana kasnije 24. septembra Sloboda će odmeriti snage u Požegi sa Šentjurom koji takođe igra u prvoj A ligi Slovenije. Ekipa Rogaške Slatine dolazi u goste  28. septembra, a naknadno će biti odlučeno da li će meč biti odigran u hali u Velikom parku ili u Požegi.

—Prošle godine smo osvojili turnir u Višegradu što je predstavljalo naznaku dobre sezone. I sada idemo sa željom da što bolje odigramo i da opet nagovestimo uspešnu sezonu —dodao je  Đokić.

Za vreme prelaznog roka iz Slobode su otišli centar Jevtović u Radnički iz Kragujevca, a plejmejker Vasić će karijeru nastaviti u Tamišu iz Pančeva.

—U klub je došao je Zoran Kašćelan na poziciji plejmejkera, a još tražimo igrača na poziciji centra, jer nam je ta pozicija u deficitu. Kerkez je bio na probi, a trenutno je tu Despotović. To su sve neafirmisani igrači, ko će ostati, videćemo —objašnjava Đokić.

Trenutno se na pripremama Slobode nalaze Kašćelan, Diković, Miroslav Pašajlić, koji je stigao iz Novog Sada, Arnautović, Kutlešić i Vučićević. Na poziciji krilnih igrača tu su Stefan Lakić (18) iz Višegrada i Mihajlo Selak iz Bajine Bašte koji je bio član Slobode pre tri sezone, a tu su još Bakračlić iz Užica, Obrenović i centar Miloš Koprivica (18) koji je došao iz Sokolca. Priliku da se nametne kao igrač u timu imaće i centar  Đokić iz Užica koji je u Slobodi igrao pre šest godina.

—Koprivica, Lakić i Pašajlić će igrati i za juniorski tim, jer imamo ideju da napravimo jak juniorski tim sa perspektivnim igračima koji će igrati i za prvu ekipu. Ekipa je jako mlada sa iskusnim  kapitenom Anđićem  i Arnautovićem. Dušan Kutlešić (19) je juniorski reprezentativac  i osvojio je srebro na  svetskom prvenstvu. On je momak od koga se očekuje da bude nosilac igre ove sezone — naglasio je Đokić.

Dušan Kutlešić juniorski reprezentativac Srbije

Dušan Kutlešić juniorski reprezentativac Srbije

Od košarkaša Slobode se i ove sezone očekuju dobri rezultati. Ipak, ovaj tim sastavljen od mladih i perspektivnih igrača, treba dobro da se pripremi i uigra, a sve ostalo zavisiće i od malo sreće koja uvek dobro dođe.

—Generalno treba dobro da treniramo i igramo, a  koji su dometi videćemo, jer je rano sada pričati o tome. Ako se Kašćelan dobro uklopi i ako dovedemo igrača na poziciji centra možemo da računamo na bolju igru. Osnovna ideja je da se afirmišu mladi igrači, koliko ćemo uspeti videćemo — istako je trener Vladimir Đokić

Predrag Marković

 

 

You may also like

Leave a Comment