Užice, RS
26°
Делимично облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
23°C
22°C
21°C
20°C
19°C
Home Društvo U petak koncert grupe „Iskaz” u Domu omladine Kragujevac

U petak koncert grupe „Iskaz” u Domu omladine Kragujevac

by Velimir Popovic
Iskaz

Prekosutra, u petak, 29. aprila u okviru najave ovogodišnjeg Arsenal festa – Arsenalizacija 22 u kragujevačkom Domu omladine nastupiće bend „Iskaz”. Početak koncerta je u 21 sat, a gosti „Iskaza” će biti grupa „Volt Pop” iz Užica. Arsenal fest poklanja ovom prilikom dva kompleta karata za ovogodišnji festival.

„Iskaz” je etablirani bend koji iza sebe ima 13 godina iskustva u vidu nastupa po klubovima i svim relevantnim festivalima širom Balkana i Evrope. Sa svoja četiri izdata albuma grupa predstavlja stil koji je najlakše opisati kao energetsku bombu.

Stilski često predstavljen kao kombinacija sastava „The Prodigy”, „Rage Against The Machine” i „Likin Park”, može se reći da je njihov miks hip hopa, roka, metala, regea i elektronike upravo to.

Jedna od osnovnih karakteristika benda su saradnje sa eminentnim muzičarima iz različitih žanrovskih struktura. Tako se između ostalih na njihovim albumima mogu čuti: „Ritam Nereda”, „Elemental”, „Ničim Izazvan”, „Goblini”, Marčelo, „Bad Copy”, Ajs Nigrutin, Skaj Vikler, „Timbe”, „Struka”, „Bvana”, „Mikri”, „Eyesburn”, „Sunshine”, „Guano Apes”, „Bvana”, „Mikri”, „Prti Bee Gee”, „Dog Eat Dog”, „Hed PE”, „Kandžija” i drugi.

Ta saradnja u nekim slučajevima dobija viši smisao, te je u tom duhu napravljen spoj „Marčelo-Iskaz” kao svojevrstan muzički hibrid koji je funkcionisao od 2010. do 2014. godine, dok je Zoran-Kiza-Iskaz bio vokal i u kultnom bendu „Sunshine” u periodu od 2006. do 2014. godine.

Uz „Iskaz” su tri stvari zagarantovane, najavljuju organizatori dobar provod, pozitivna energija i vrela atmosfera. Ulaz je slobodan.

IZVOR: Danas

Za još vesti pratite ERO

#vesti #društvo #muzika

You may also like

Leave a Comment