Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžiceDešavanja Kolo srpskih sestara završilo sa podelom donacije iz Australije

Kolo srpskih sestara završilo sa podelom donacije iz Australije

by Velimir Popovic

kolo1

Humanitarna akcija koju je organizovala Srpska pravoslavna crkva, Crkvena opština Užice (Crkva Sveti Đorđe) u saradnji sa crkveno–školskim opštinama iz Australije, za čiju raspodelu je bilo zaduženo Kolo srpskih sestara iz Užica, uspešno je završena.

Od 31. januara, u prostorijama Crkvene opštine, polovna garderoba i obuća, ukupne težine 1593 kg. pristigla iz Kizborna (crkva sv. Arihiđakon Stefan, na čelu sa protojerejem Čedomirom Videkanićem i Dejanom Miloševićem), Grinzbora (crka Sv. Sava, na čelu sa sveštenikom Vladislavom Šipovcem) i Sant Albansa (crkva sv. Đorđe, s protojerejem Borislavom Petrovićem na čelu), članice Kola srpskih sestara radile su svakodnevno na selekciji i raspodeli 316 paketa porodicama i pojedincima kojima je pomoć najpotrebnija.

U saradnji sa Crkvom Sveti Đorđe iz Užica i Centrom za socijalni rad, 112 porodica iz Užica i okoline, koji su lošeg  materijalnog stanja  dobilo je 156 paketa garderobe i obuće.

Prema potrebama udruženja i ustanova uručeno je 160 paketa, a donacija  je raspoređena na sledeći način: odeljenje Neonatologije Opšte bolnice Užice, 6 paketa (pampers pelene, posteljina, odeća za bebe), Ustanova „Dečiji vrtić” Užice koja ima 9 objekata, 50 paketa,

Udruženju Multipleskleroze, 5 paketa posteljine i pokrivke i 8 paketa odeće za decu, Udruženju Roma, 22 paketa garderobe za decu , 3 kutije mešovite garderobe, Savezu slepih i slabovidih osoba, 8 paketa odeće za decu, Udruženju invalida, 1 paket odeće za decu, OŠ „Nada Matić”, 10 paketa odeće, OŠ „Kralj Petar Drugi”, 11 paketa odeće, OŠ „Aleksa Dejović” Sevojno, 12 paketa odeće, OŠ „Bogosav Janković” Kremna, 9 paketa odeće, OŠ „Slobodan Sekulić”, 2 paketa odeće, TŠ „Radoje Ljubičić”, 10 paketa odeće, SŠ „Medicinska škola”, 3 paketa odeće.

Osim ove raspodele, veliki broj sugrađana koji su po pomoć dolazili u prostorije Crkvene opštine, dobijali su pojedinačne komade garderobe i obuće koja se delila pojedinačno u skladu sa veličinom , a ustanovi „Dečiji vrtić” i Udruženju Roma podeljena je i obuća.

Veliki broj sugrađana kojima pomoć nije bila potrebna dolazio je u toku trajanja ove akcije da se raspita o donatorima i pošiljkama i da se zahvale porodicama u Australiji u ime svih Užičana. Osim toga, javljali su se i sugrađani, pojedinci i organizovane grupe koji su želeli da prikupe i donesu svoju odeću, obuću , tako da je ova akcija podstakla i nova dobra dela i širenje dobročinstva Užičana.

M. Nikolić

You may also like

Leave a Comment