Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

15194

 

 

9. KIDS FEST

od 27. oktobra do 3. novembra u 17 i 19h

Mirko nemirko

fidgety_bram__poster

Sinhronizovano

avantura, igrani

Originalni/međunarodni naziv: Brammetje Baas/Fidgety Bram

Režija: Anna Van der Heide

Zemlja porekla: Holandija

Trajanje: 83 min

 

Upoznajte Brama, sedmogodišnjeg dečaka koji ne može da bude miran. On polazi u školu pun radoznalosti i uzbuđen zbog novih znanja, ali upoznaje učitelja, gospodina Fiša. Gospodin Fiš je učitelj starog kova, strog i ozbiljan. Nimalo ga ne zanima svet unutar Bramove glave – njemu je važno da se deca vrate na pravi put.

„Nemirko Bram“ je priča o sukobu dečijeg i odraslog sveta, sukobu koji nije jednostavan i ume da zbuni kako decu, tako i roditelje.

 

Vitez Rasti

15194

 

Sinhronizovano

animacija, komedija

Originalni/međunarodni naziv: Ritter Rost/Knight Rusty

Režija: Thomas Bodenstein

Zemlja porekla: Nemačka

Trajanje: 85 min

 

 

 

Vitez je u avanturi svog života: samo što se ispunio njegov san da osvoji veliki turnir, lažno je optužen za krađu. Lišen viteške časti i dvora, on pokušava da se iskupi i povrati srce svoje devojke. Može li pobediti zlog princa i sačuvati svoje carstvo?

„Vitez Rđavko 3D“ je zanimljiva kombinacija srednjeg veka, priče o recikliranju i neobičnih likova. Uz mnogo humora bavi se temama kao što su prijateljstvo i hrabrost.

 

 

Nosorog Oto

09fde1c9-babf-4918-92f4-ef9afae03746

Sinhronizovano

animacija, komedija

Originalni/međunarodni naziv: Oto is a Rhino 3D / Otto er et Næsehorn

Režija: Kenneth Kainz

Zemlja porekla: Danska

Trajanje: 76 min

 

 

 

 

 

Toper je optimističan dečak koji ima veoma bujnu maštu. Takođe, Toper je zaljubljen u Čilu, ali ona misli da je Toper luckast. Jednog dana, Toper pronađe olovku i njome nacrta nosoroga, koji oživi! Ovaj događaj menja sve. Ubrzo shvataju da čuvanje prijateljskog, ali proždrljivog nosoroga nije nimalo lako… i to je samo početak jedne neverovatne avanture! Nosorog Oto ne može biti savršen rođendanski poklon, ali svakako može da prodrma Toperovu dnevnu rutinu u mirnom selu pored mora.

 

Legenda o Sarili

legend_of_sarila_xlg

 

Sinhronizovano

avantura, animacija

Originalni/međunarodni naziv: Legend of Sarila

Režija: Nancy Savard

Zemlja porekla: Kanada

Trajanje: 80 min

 

 

 

 

 

Troje mladih Inuita krenulo je u potragu za obećanom zemljom, Sarilom, nadajući se da će spasiti svoje pleme od gladi. Prati ih prokletstvo starog šamana, koji želi da upropasti njihov poduhvat.

„Legenda o Sarili je prvi kanadski animirani film čija je kompletna produkcija izvedena u kanadskoj pokrajini Kvebek. Film je inspirisan kulturom Inuita (kod nas poznatih i kao Eskimi), starosedelaca severnoameričkog kontinenta. Autori filma ističu da nisu želeli da liče na holivudske produkcije, već su napravili uzbudjiv, interesantan i drugačiji, umetnički animirani film za decu.

 

Gospodin Mesec

MoonMan_postertem

 

 

 

Sinhronizovano

Animirani, sinhronizovan

Originalni/međunarodni naziv: Moon Man

Uloge:

Zemlja porekla: Nemačka

Trajanje: 85 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dosađujući se, gospodin Mesec na repu zvezde Padalice stiže na planetu Zemlju. Uživao je u istraživanju nove planete, stvorenjima, čudima i mestima na njoj. Ali, nije sve baš sjajno – njegovo odsustvo sa neba je uzrokovalo da nijedno dete na svetu ne može da zaspi. Pošto ga je predsednik pronašao, udružuju se i smišljaju plan da gospodina Meseca vrate na nebo.

 

Mali veliki Panda

little big panda poster

 

Sinhronizovano

Animirani, sinhronizovan

Originalni/međunarodni naziv: Little Big Panda

Uloge:

Zemlja porekla: Nemačka

Trajanje: 84 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Negde u Kineskim visoravnima, Pandin opstanak je ugrožen jer su se ljudi previše približili njegovom prirodnom staništu. Pošto je Panda veoma lenj, potreban je neko da ga „razdrma“. Manču, uz pomoć prijatelja, čini sve kako bi u tome uspeo.

 

Hrabri autić Plodi

PPelle2_plakat

Sinhronizovano

animirani

Originalni/međunarodni naziv: Pelle politibil på sporet / Ploddy the Police Car on the Case

Režija: Jørgen Lerdam

Zemlja porekla: Norveška

Trajanje: 74 min

Plodi je policijski auto, zadužen da čuva red u svom gradu. Sada će dobiti zadatak važniji od svih – da zaštiti novu atrakciju parka prirode, mamu orla retke vrste i njeno jaje. Stvari se komplikuju kada dve šarmantne žene lopovi ukradu mamu orla, a u jednu od njih se zaljubi policajac Ričard.

Ovo je već drugi film o avanturama hrabrog policijskog auta Plodija, Folksvagenove „bube“ koja rešava zamršene policijske slučajeve. Plodi je policajac kakvog svako želi da poznaje – zaštitnik slabijih, prijateljski raspoložen prema svima.

 

Dan vrana

JDC_compo_affiche_120x160_UK.indd

Sinhronizovano

Animirani

Originalni/međunarodni naziv: Day of the crows

Uloge:

Zemlja porekla: Francuska

Trajanje: 90 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U potpunoj izolaciji, u kući usred šume žive otac i sin. Dok odrasta uz strogog oca, jedina zanimacija mu je lov na duhove u šumi. Jednog dana otkriva obližnje selo u kome upoznaje devojku, Manon. U tom trenutku spoznaje ljubav.

 

Related Posts

Leave a Comment