Home SportOstali sportovi Karate klub UNILINE se sprema za nove uspehe

Karate klub UNILINE se sprema za nove uspehe

by Velimir Popovic

Karate klub UNILINE na polaganju 2009 godine

Polaznici karate kluba UNILINE  čine deca školoskog uzrasta koja svakodnevno vredno treniraju u sali OŠ „Aleksa Dejović” uz sjajnu podršku trenera Željka Ćosovića.

—Karate je sport koji je dobar za psihofizički razvoj deteta i svakog čoveka, a dobra je osnova za kvalitetan i zdrav način života. Kroz praksu i trening razvija se samopouzdanje, a putovanja i druženje su nezaobilazni deo ove sportske  priče— rekao je Ćosović.

Posle završenog seminara sa osnovnim pripremama u Šušnju u Crnoj Gori gde su krajem avgusta  na čelu sa predsednikom kluba Milošem Ćosovićem mladi karatisti usavršavali tehnike, ova mlada ekipa prešla je u salu škole gde uz vežbe i treninge nastavljaju put ka uspehu.

—Sad je predtakmičarski period i pripremamo se za takmičenja. Prvo takmičenje u katama i borbama biće održano poslednjeg vikenda u oktobru  u hali sportova u Užicu. Takođe očekuju nas turniri kao i takmičenja za kupove Srbije na regionalnom i državnom nivou — naglasio je Željko.

Polaganje 2009 godine Sanja Đoković

Ranijih godina rad ovog kluba bio je u  sklopu karate kluba Užice, ali je Miloš Ćosović u martu 2003. godine odlučio da osnuje karate klub UNILINE uz pomoć svog sina Željka. Koliko truda i napora ulažu u ovaj sport govori i odlična saradnja sa karate klubom Student iz Užica i   njihovim trenerom i predsednikom kluba Neđom Jovanovićem.

—Prošle godine smo upisali grupu koja je zajednička. Treninzi se održavaju u  Sevojnu  u OŠ „Aleksa Dejović” utorkom ,četvrtkom i petkom i u Užicu u OŠ „Andrija Đurović” ponedeljkom, sredom  i petkom  u večernjim termenima— istakao je Željko.

Ekipa kataša sa Milošem Ćosovićem

U toku 2009.godine karate klub UNILINE je bio u Srpskoj Karate Uniji, a iste godine je prešao u zvaničnu Karate Federaciju Srbije. Prošle godine ovaj klub postigao je svoj najveći uspeh što govori o njihovoj ozbiljnosti  i spremnosti na svaki sportski izazov. U 2012. godini  oni su prošli  kvalifikacije sa  12 učesnika i osvojili četiri medalje na državnim prvenstvima u Beogradu.

—Učesnici su osnovci. Luka Barjaktarević (2001 godište) iz Užica osvojio je bronzu pojedinačno u katama. Kod devojčica Dragana Vojisavljević, Mina Milović i Ana Marija Ranitović sve (2002) ekipno su osvojile srebro  u katama u Srbiji. Mina Milović (2002) zauzela je treće mesto u katama  u pojedinačnoj konkurenciji. Stefan Draškić  (2004)  iz karate kluba UNILINE i Luka Đenadić i Vuk Vukašinović (2004)  iz karate kluba Student  u ekipnoj konkurenciji  u katama su bili prvaci države Srbije 2012 godine —objašnjava Željko Ćosović.

Vaskršnji turnir 2010

Što se tiče planova za budućnost, prema rečima Željka Ćosovića, postoji ideja da se na nivou grada napravi jedinstveni gradski karate klub. Ovo je ideja grada Užica i karate klubova, jer postoji sedam klubova koji ne funkcionišu te bi ovakav čin bio najbolje rešenje za njih.

—U planu je fuzija. Za sada ćemo ovako raditi,  a da li će ostati dva imena na papiru ili će se sve sliti u jedan klub to ćemo još videti — rekao je Željko Ćosović

Predrag Marković

You may also like

Leave a Comment