Užice, RS
29°
Углавном облачно
19ч20ч21ч22ч23ч
27°C
26°C
25°C
24°C
23°C
Home VestiRegion Kako će izgledati bolnica u Užicu, nakon rekonstrukcije i dogradnje

Kako će izgledati bolnica u Užicu, nakon rekonstrukcije i dogradnje

by Velimir Popovic
bolnica Užice

Za tri godine, ako se obistine obećanja predstavnika države i lokalne samuoprave, Opšta bolnica u Užicu bi trebalo da kompletno promene izgled.

Projekat o rekonstrukciji i dogradnji bolničkog kompleksa, koji je uradila šabačka firma Set Šabac, predstavljen je danas predstavnicima Zdravstvenog centra, Opšte bolnice, JP Užice razvoj i lokalne samouprave.

Rečeno je da bi u sredu, 2. februara, Komisija za planove u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo da usvoji urbanistički projekat za kompletnu rekonstrukciju.

Ukoliko se usvoji taj dokument, uslediće podnošenje zahteva za lokacijske uslove i izradu projekta za građevinsku dozvolu.
Vrednost projetka je procenjenja na oko 80 miliona evra. Njime je predviđena kompletna rekonstrukcija bolničkih zgrada i dogradnja još, kako je rečeno, od 7.000 do 10.000 kvadratnih metara.

Deo novca izdvojiće se iz užičkog budžeta i to za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Iako se rekonstrukcija pominjala ranije, taj projekat je „ozvaničio“ šef države i SNS Aleksandar Vučić, prilikom njegove posete Užicu u avgustu prošle godine.

Nakon što ga je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja, „spontano“ obavestio o vrednosti tog projekta i „da su potrebne tri godine kako bi nova bolnica mogla da se završi do 2025.“, Vučić je tada rekao da „radovi mogu da se pokrenu za deset do dvanaest meseci“.

IZVOR: Danas

Za još vesti pratite ERO

#užice #vesti #region

You may also like

Leave a Comment