Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

Juniori OK Užice

Odbojkaški klub „Užice” pažnju poklanja i najmlađim odbojkašima, tako u okviru kluba postoje selekcije pionira, kadeta i juniora. Znajući da bez dobrog rada sa mlađim kategorijama nema kvalitetnih igrača koji će poneti seniorski dres, treneri u ovom klubu su se posvetili radu sa najmlađima iako to nije ni malo lak put.

Mlađe i starije pionire vodi Zoran Murić  koji treniraju u OŠ „Stari grad” i u OŠ „Dušan Jerković” utorkom četvrtkom i petkom.  Škola odbojke traje tokom cele godine i njom rukovodi Ivan Panić a u radu mu pomažu Vladimir Krsmanović i Nemanja Lazić.

Juniorima je takmičenje počelo, a u drugom kolu startovali su pobedom u Užicu nad ekipom FAP Livnice iz Prijepolja sa 3:0, a rezultat po setovima je 25:16, 25:17, 25:18. U narednom kolu u goste  dolazi ekipa iz Lučana i to će biti novi izazov i prilika za juniorski tim da odmeri snage na utakmici u Užicu. U petak 11. oktobra u 20 časova u  OŠ „Stari grad” juniori će  igrati sa  Liberom,  novim klubom iz Čačka  koji je imao želju da svoje treninge prekinu utakmicom i da odmere snage sa Užičanima.

—Nama je cilj svake godine da izađemo iz okvira regiona i ako možemo da osvojimo prvo mesto na regionu kako bi se plasirali na polufinalne i finalne  turnire u okviru OS Srbije. Ako osvojimo jedno od prva tri mesta makar u jednoj od tri kategorije što u principu  i želimo  mi smo zadovoljni. Bitno nam je da mart 2014. godine pokaže da su momci bolji nego u septembru 2013. godine— objasnio je Bogosavljević.

Pioniri OK Užice—polufinale Prvenstva Srbije u Vršcu 2013. godine

Pioniri OK Užice—polufinale Prvenstva Srbije u Vršcu 2013. godine

Odbojkaški klub Užice je osnivač i organizator  Lige osnovnih  škola u gradu Užicu. Ove godine biće  održana deveta Liga osnovnih škola, a sledeće godine će biti i jubilej ove lige. Veliku podršku u celoj ovoj priči doprinosi i firma „Controlpoint” koja obezbeđuje dresove za sve škole učesnice ligaškog takmičenja.

OŠ „Aleksa Dejović” - Sevojno

OŠ „Aleksa Dejović” – Sevojno

OŠ „Aleksa Dejović” iz Sevojna pokazala se kao najbolja  u zadnjih osam godina i četvorostruki je pobednik takmičenja. U ligi se takmiči i pet osnovnih škola iz Užica a to su : „Stari grad”, „Nada Matić”, „Slobodan Sekulić”, „Dušan Jerković” i „Prva Osnovna škola”.

—Škole se takmiče i nadigravaju, a  igra se pet kola u jesenjem  i pet u prolećnom periodu. Utakmice se igraju u školama, a na kraju lige se organizuje finalni turnir gde se određuje pobednik. Na finalnom  turniru prednost imaju škole koje su osvojile prvo ili drugo mesto u toku lige i na kraju delimo pehare, medalje i proglašavamo najbolje igrače tako da pravimo dobru stvar za užičke osnovce — naglašava  Bogosavljević.

Predrag Marković

Related Posts

Leave a Comment