Užice, RS
27°
Сунчано
11ч12ч13ч14ч15ч
30°C
31°C
32°C
33°C
34°C
Home Sport Izložba: „Pol je i ravnopravnost u sportu”

Izložba: „Pol je i ravnopravnost u sportu”

by Velimir Popovic

2

Povodom obeležavanja 8. marta danas je u Gradskom kulturnom centru otvorena izložba pod nazivom „Pol je i ravnopravnost u sportu” koju je organizovao Savet za ravnopravnost polova grada Užica.

Na izložbi su predstavljene značajne sportiskinje iz Užica koje su svojim uspesima donosile radost gradu i sugrađanima, ali tako i isticale svoje mogućnosti i vrednosti.

—Poslednje četiri godine se trudimo da na prigodan način obeležimo 8. mart, da ženama i našim sugrađankama čestitamo ovaj praznik. Uvek su to neke tematske priče.  Prethodnih godina smo zvali žene predstavnice mesnih zajednica, zatim žene iz seoskih mesnih zajednica. Ove godine smo se odlučili da to budu naše znamenite sportiskinje, da pokažemo da mi u stvari nismo samo dobri kad obavljamo poslove u kući, nego da mi i druge stvari radimo odlično. Kao što su sport, obrazovanje, nauka, politika. Ovo je prilika da malo postanemo vidljivije i na ovaj način — rekla je Sneža Janjić, predsednica Saveta za ravnopravnost polova grada Užica.

Sneža Janjić

Sneža Janjić

 

4

Na fotografijama su istaknute sportiskinje zabeležene u toku igre, kako se bore i raduju. Fotografije nas vode kroz vreme i podsećaju na značajne uspehe koje su dame sa košarkaškom, rukometnom i odbojkaškom loptom i druge ostvarile tokom minulih vremena.

—U organizovanju izložbe i prikupljanju fotografija najviše su nam pomogli Ustanova „Veliki park”, Odbojkaški klub Jedinstvo, Sportski savez Užica kojima se zahvaljujemo na pomoći. Od njih smo dobili neke fotografije, koje smo uveličali i uramili. Na izložbi se mogu videti odbojkašice, rukometašice, košarkašice, streljaštvo, šahistkinje i druge. U bogatstvo ovog grada sam se uverila kroz pripremanje ove izložbe—kaže Sneža Janjić.

3

Izložba se u holu Gradskog kulturnog centra može pogledati do 13. marta.

M. H.

You may also like

Leave a Comment