Užice, RS
24°
Сунчано
10ч11ч12ч13ч14ч
27°C
29°C
31°C
32°C
33°C
Home MestoUžiceDešavanja Izložba „Nova fotografija 6” u Gradskoj galeriji Požega

Izložba „Nova fotografija 6” u Gradskoj galeriji Požega

by Velimir Popovic

 

Milan Aleksic 2

U Gradskoj galeriji kulturnog centra Požega u utorak, 28. maja u 20h časova otvara se izložba „Nova fotografija 6” koja će trajati do 20. juna. Reč je o grupnoj izložbi mladih autora fotografije  koja objedinjuje radove  19 autora: Milan Aleksić, Mihailo Vasiljević, Benjamin Beker, Tijana Pakić Feterman, Vesna Mićović, Andrija Rančić,Hana Jovanović Jocić, Tijana Kačarević, Aleksandar Stokić, Aleksandar Bačlija, Bojana Sapun, Katarina Petrović, Valentina Čukić, Violeta Tešić, Dušan Popović, Slavka Nikolic, Rea Vasić, Luka Dragović, Natalija Biščić. Šesta po redu grupna izložba ostaje dolsedna početnoj ideji.

Milan Aleksic 3

Milan Aleksić

Pre šest godina izložba Nova fotografija 1 potpuno ravnopravno je objedinila autore koji su bili na samom početku obrazovanja kao i umetnike sa ustanovljenim umetničkim karijerama. Od tada svake godine, primenjujući isti sistem Nova akademija umetnosti predstavlja nove autore i nove radove a ova šesta po redu izložba ostaje dosledna prvobitnoj ideji.

Mihailo Vasiljevic 3

Mihailo Vasiljević

Po sistemu vrednosti katedre za Fotografiju izabrani su radovi koji na jedinstven način pokazuje snagu fotografskog medija. U okvirima savremene umetnosti fotografija vec izvesno vreme dominira kao slika, i to sa posebnom atrakcijom u galeriskom prostoru a širina mogućih tema, od dokumentarne do režirane fotografije dokazuje da se umetnost nalazi podjednako i u izgledu i u značenju. Autori koriste fotografiju na način koji pokazuje da fotografija ima moć da nam potvrdjuje dogadjaje, koji su neminovno zbog prirode medija okrenuti prošlosti, ali ima I sposobnost da nam potvrdi misli i  osećanja sto nas obogaćuje drugačijim iskustvima od sopstvenih.

Mihailo Vasiljević

Mihailo Vasiljević

Publika će imati priliku da upozna i shvati da umetnička fotografija nema samo ambiciju da poznate stvari i prizore predstavi na poznati način već da fotografiju koristi kao alatku za istraživanje i izazov kako za same autore tako i za publiku.

Izvor: KC Požega/ Nova akademija umetnosti

You may also like

Leave a Comment