Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home VestiHronika Izložba malih kreativaca iz škole „Mašnica”

Izložba malih kreativaca iz škole „Mašnica”

by Velimir Popovic
0 comment

IMG_4713

U Kući čaja juče je otvorena izložba radova polaznika Umetničke radionice „Mašnica” koju vodi Snežana Kovačević, kostimograf Narodnog pozorišta Užice.

Deca su se predstavila radovima koje su stvarali u prethodnih nekoliko meseci, a među njima je bilo crteža rađenih različitim tehnikama, između ostalog radili su kolaž, one stroke painting, ali su crtali i temeperama, flomasterima, olovkom. Deca su oduševljena što ponovo imaju priliku da se na ovaj način predstave i pokažu svoju kreativnost.

IMG_4703

Snežana Kovačević je rekla da se uvek trudi da polaznicima ponudi nešto novo i da ih animira na drugačiji način.

—Nova tehnika koju smo koristili u prethodnom periodu je dekupaž u izradi slika  i mogu reći da su se deca odlično snašla u tom kolažu, jer oni imaju mnogo više slobode od nas odraslih. Što se tiče novih đaka malo je slabije nego ranijih godina, ali mislim da su malo teže vreme i raspust uticali na to. Ja sam izašla u susret svima tako što sam maskimalno spustila cene za letnju sezonu i pozivam sve da dođu da se družimo i radimo nešto zabavno i kreativno—kaže Kovačevićeva i dodaje da će se od septembra na radionici raditi klasične tehnike, akrilik i slikanje, ulje na platnu, ali će pažnju posvetiti i izradi predmeta koji se mogu iskoristiti kao pokloni.

Danica Krivokapić (12) u školici Mašnica od osnivanja i za te tri godine savladala je i naučila mnogo novog, ali je i upoznala dosta novih drugara.

—Naučila sam dekupaž, uan strouk panting- crtanje iz jednog poteza i to je ono što mi se posebno dopalo, jer se kombinuje više boja, a sve se crta jednim potezom. Drago mi je što naše radove možemo da predstavimo na ovaj način i nadam se da će ljudi doći da vide šta smo radili.

IMG_4702

Olga Janković, (13) je polaznica sa manjim stažom, ali se vrlo brzo prilagodila i istakla u crtanju.

—Dopada mi se u školici, radimo i upoznajemo interesantne stvari i tehnike. Iako je to sve za mene novo, trudila sam se da sve savladam i mislim da sam uspela u tome. Dopao mi se kolaž u kojem smo koristili dekupaž na crtežu.

Izložba će u Kući čaja biti otvorena narednih sedam dana.

M. H.

Related Posts

Leave a Comment