Užice, RS
16°
Делимично облачно
1ч2ч3ч4ч5ч
15°C
14°C
14°C
14°C
14°C
Home PrivredaEkonomija Inovacioni biznis centar Zlatibor raspisao konkurs za start up projekte

Inovacioni biznis centar Zlatibor raspisao konkurs za start up projekte

by Vladimir Gujanicic

ZLATIBOR-Opština Čajetina i Inovacioni biznis centar Zlatibor raspisali su Konkurs za podršku početnicima za započinjanje poslova putem start- up projekta i na raspolaganju su svima koji imaju ideju ili viziju o pokretanju sopstvenog biznisa.

Pravo učešća u projektu imaju fizička lica koja nemaju zaposlenje i nalaze se na evidenciji nezaposlenih lica, ali imaju kvalitetnu i perspektivnu poslovnu ideju za samozapošljavanje.

„Pozivamo sve mlade nezaposlene ljude da se obrate IBC i da konkurušu na konkurs koji finansira opština Čajetina. Pored finansijske podrške, zainteresovani će imati na raspolaganju i kacelariju za rad, mentorsku i pravnu podršku. Svi se mogu prijaviti na konkurs putem našeg sajta ili lično u našim prostorijama. Mi preporučujemo svima da obavezno prođu mentorski kurs kako bi detaljno opisali uslove konkursa, tako da ljudi mogu steći predstavu o tome da li ispunjavaju sve potrebne uslove ili ne“, kaže Darko Đurović, direktor IBC Zlatibor.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju projekta iznose 4.000.000 dinara. Korisnik bespovratnih sredstava je u obavezi da posluje minimum dve godine. Sredstva se dodeljuju u iznosu od 300.000 do 600.000 što predstavlja minimum 80 odsto ukupne vrednosti projekta, uz obavezu korisnika da obezbedi sopstveno učešće od minimum 20 odsto.

Izvor: Zoom UE

You may also like