Užice, RS
27°
Углавном облачно
20ч21ч22ч23ч0ч
26°C
24°C
24°C
23°C
22°C
Home PrivredaTurizam Indijom Se Širi Glas O Lepotama Užičkog Kraja

Indijom Se Širi Glas O Lepotama Užičkog Kraja

by Velimir Popovic

Prvi video koji je Varun Vadiš snimio u Srbiji, za svega svega šest dana imao je na internetu 720.000 pregleda i pobudio veliko interesovanje za putovanja u našu zemlju

TO ZLATIBOR

Foto: NP Tara

Užice – Indijac Varun Vadiš, popularni vloger (tvorac internet video-dnevnika) ove jeseni je došao u Srbiju. Prvo je bio u Beogradu, a zatim obišao Zlatibor, boravio na Tari, upoznao manje znane lepote naše zemlje. U mnogoljudnoj domovini, gde je praćen i uticajan njegov jutjub kanal „Mauntin treker” (prvi indijski o putovanjima) među više od milion svojih pratilaca, raširio je dobar glas o onome što je kod nas video i doživeo.

Uz pomenuti jutjub kanal, Varun ima i portal „Turist help lajn”. Putuje svetom, snima i opisuje, pravi zanimljive putopisne serije, deli savete, otkriva turistima korisne sitnice. U našu zemlju je došao u saradnji sa ambasadom Indije i Turističkom organizacijom Srbije, a na terenu je imao pomoć domaćina iz turističkih organizacija Zlatibora, Bajine Bašte i Nacionalnog parka „Tara”.

NP TARA

Foto: TO Zlatibor

 

Kad je upoznao Zlatibor, Taru i Drinu, Vadiš je izjavio: „Oduševljen sam gostoprimstvom u Srbiji. Priroda je ovde neverovatna, Zlatibor izuzetan, a vidikovci i kanjon Drine svrstali su Taru u moje omiljene destinacije”.

Tokom višednevnog boravka, indijski vloger je na Zlatiboru uz pratnju vodiča upoznao najlepše čime najposećenija planina Srbije raspolaže: Stopića pećinu, Gostiljski vodopad, muzej „Staro selo” u Sirogojnu, Vodice, ski-centar „Tornik”, kao i kaubojski grad „El Paso siti”, najduži zip-lajn u Ljubišu, Dino park i Avantura park. Uz to, razgovarao je sa lokalnim stanovništvom o običajima i tradiciji ovog kraja. Od zlatiborskih jela, oduševili su ga sir i kajmak.

Zatim je Varun Vadiš jednu sedmicu boravio u bajinobaštanskom kraju, u Nacionalnom parku „Tara”, i od Perućca krstario Drinom. Poseban utisak na njega, navode u NP „Tara”, ostavili su krstarenje kanjonom Drine i vidikovci Sjenič i Drlije na Tari.

A slike Vadiševog boravka odmah su se raširile internetom. Njegov prvi video koji je snimio po dolasku u Srbiju imao je za svega šest dana više od 720.000 pregleda, uz pohvalne komentare i iskazano interesovanje za putovanja u našu zemlju.

 

You may also like

Leave a Comment