Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Tijana Malešević

Tijana Malešević

Odbojkašica Tijana Malešević, nakon Evropskog prvenstva na kojem je naša selekcija osvojila četvrto mesto, vreme provodi u rodnom gradu, sa porodicom i prijateljima gde puni baterije i iščekuje da sazna ime novog kluba u kojem će nastaviti karijeru.

Naše odbojkašice nisu uspele da odbrane titulu osvojenu u Beogradu, a mnogo je razloga što se to nije desilo. Ipak četvrto mesto u Evropi treba smatrati dobrim rezultatom.

—Ove godine smo imale stvarno jak ritam, veoma gust raspored, jer smo pre EP učestvovale na Gran priju u Japanu gde smo osvojile bronzu i nakon toga smo otputovale na šampionat Evrope. Sve to se osetilo i manifestovalo u prvom kolu gde smo poraženi od Bugarske. Brzo smo zaboravile taj poraz, pobedili smo ostale ekipe u grupi i završile smo na prvoj poziciji. U četvrtfinalu smo igrale sa Italijom i taj meč je bio vrhunac naše igre. Igrale smo odlično, sve je išlo lagano i uspele smo da ih savladamo i plasiramo se u polifinale. Posle toga su naši motivi porasli, bili smo sigurni u sebe i da ćemo nastaviti u tom ritmu. Ali, eto sa Rusijom smo igrale u polufinalu i tu smo poražene. Rusija je najjača ekipa na prvenstvu i zato su i osvojile prvenstvo. U utakmici za treće mesto smo igrale sa Belgijom, koja ima veoma finu ekipu, koja je odlično igrala na ovom šampionatu. One su izuzetno borbene, dobro su igrale u toj utakmici i tokom tih pet setova smo se stvarno izmorile, a naše protivnice su to iskoristile i savladale nas. Ali, mogu reći da ni četvrto mesto u Evropi nije mala stvar, bezobzira što nije osvojena medalja —ističe Tijana.

1368992 10202083693039793 337011351 n

Tijanini najveći uspesi su medalje koje je osvajala sa reprezentacijom Srbije čije je sve selekcije prošla. Ipak osvojena zlatna medalja na Evropskom prvenstvu koje je bilo u Srbiji i Italiji, sigurno je najveći i najznačajniji rezultat koji je ova ekipa ostvarila.

—Igrala sam za sve selekcije u reprezentaciji i tako sam sa ostalim igračicama prelazila iz pionirske u kadetsku, pa u juniorsku i na kraju u seniorsku selekciju. Tako sam razvijala prijateljstvo sa njima, a nove saigračice upoznala u seniorskom timu. Fino sam se uklopila u svaki tim u kojem sam igrala. A igranje za reprezentaciju nosi neku posebnu vrstu emocija, jer tu se ne igra za novac kao u klubu, ni ti se igra za sebe, već za tim i državu, predstavljaš ono odakle potičeš. Volim da igram za reprezentaciju, onaj momenat kad se svira himna pre meča je stvarno poseban osećaj.

Nakon stasavanja i sticanja iksustva u Jedinstvu u kojem je napravila prve odbojkaške korake i postala profesionalan igrač, karijeru je nastavila u švajcarskom Voleru gde je provela dve sjajne sezone, a zatim se preselila u poljski klub Pila.

—U Voleru imaju veoma dobro organizovan klub, dosta mladih odbojkašica, dobrog trenera i tu se zaista dobro radi. Igraju Ligu šampiona što je izazov za svakog igrača. Sa Volerom sam dva puta bila prvak Švajcarske i jednom smo osvojile nacionalni Kup. Nakon toga sam odlučila da se preselim u Poljsku u kojoj je odbojka izuzetno popularna i mnogo se prati. Sigurno se nisam pokajala, prezadovoljna sam tom sezonom koju sam tamo provela. Prvenstvo im je izuzetno jako, mnogo dobrih igračica je u njihovim klubovima i sve je to davalo na težini.

Tijana Malešević

Još uvek ne zna gde će nastaviti karijeru, a period pauze dok ne nađe novi klub, provodi u Užicu uz roditelje i prijatelje.

—Ništa konkretno ne znam u vezi novog angažmana, ali nadam se da će to uskoro biti rešeno. Ali, dobro mi dođe da se posle napornog leta odmorim. Prija mi boravak u rodnom gradu, to što sam sa porodicom, prijateljima i uz sve to punim baterije za nove izazove—istakla je Tijana.

Tijana Malešević

Osim odbojke Tijana voli da boravi u prirodi i da se odmori uz knjigu. Voli istinite priče, a njena preporuka je knjiga Pustinjski cvet. Uz odbojku uspešno studira marketing i trgovinu na Univerzitetu Singidunum.

—Nakon srednje ekonomske škole sam upisala Fakultet, ali sam i karijeru nastavila u Švajcarskoj. Zbog toga sam odabrala Singidunum pošto oni omogućavaju studentima da jedan deo ispita polažu preko interneta, tako da preko leta kad sam u Beogradu, onda polažem ono što mi je preostalo. Upravo to mi omogućava da studiram, ali i da se profesionalno bavim odbojkom.

Nebojša Hobetko i Predrag Marković

Related Posts

Leave a Comment