Užice, RS
21°
Делимично облачно
9ч10ч11ч12ч13ч
23°C
24°C
23°C
23°C
23°C
Home DruštvoZanimljivosti Igrajte se sa nama i osvojite knjigu Sneško!

Igrajte se sa nama i osvojite knjigu Sneško!

by Velimir Popovic

naslovna nagradna igra 1

Za danas smo vam u saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna spremili interesantan triler Sneško, Ju Nesbea.  Svi koji se u toku dana jave i tačno odgovore na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta, imaju mogućnost da postanu dobitnici knjige. Izvlačenje dobitnika će biti obavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati na e-mail adresu: office@ero.rs.

snesko

SNEŠKO, JU NESBE

Ukratko o knjizi

Sledeća knjiga u serijalu o višem inspektoru Hariju Huleu, omiljenom skandinavskom inspektoru širom sveta.

Važni argumenti za prodaju

Nesbe je dobitnik nagrade kluba Riverton, skandinavskog Staklenog ključa i Nagrade udruženja norveških knjižara, a njegov roman Crvendać je 2004. proglašen „najboljim norveškim kriminalističkim romanom svih vremena“ u velikoj anketi državne televizije.

Sadržaj

U ranu jesen Hariju Huleu stiže pismo od zagonetnog Sneška, u kome se aludira na ranije iskustvo višeg inspektora u lovu na serijskog ubicu. Ta činjenica, kao i pretnja da će sa prvim snegom Sneško odneti nove žrtve, nagoni Harija nda na svoju ruku istraži nerazjašnjene slučajeve nestalih lica u zemlji. Tajna istraga ne donosi rezultate, ali sa prvim snegom u Oslu, u Odeljenje za krvne delikte, Hariju stiže pomoć iz Bergena u liku mlade, zgodne inspektorke Katrine Brat. Gotovo istovremeno nestaju dve udate žene iz predgrađa, a Hari i Katrina udruženim snagama nastoje da otkriju vezu među njima. A veza, čini se, ima i više nego što su očekivali, te policajci završavaju u nizu ćorskokaka, dok Sneško na miru sprovodi svoj plan u delo.

Drugi o knjizi

„Nesbe s pravom slovi za najpriznatijeg pisca trilera u Norveškoj. Ono što Hari Hule otkrije zauvek će promenti vaše

mišljenje o belom dobričini. Sneško je izvanredan triler koji će poremetiti vašu dremku dok napolju veje.“ National Public Radio (SAD)

„Nesbe je Pikaso norveškog krimića: likovi su živopisni do detalja, elegantno ukomponovani u priču. A ta priča

nije samo ovaj roman već čitav serijal – na putu da postane najbolji u istoriji norveškog kriminalističkog romana.“ Stavanger Aftenblad

Prethodno objavljeni naslovi Spasitelj, Lovci na glave, Solomonovo slovo, Odmazda, Crvendać.

Biografija autora

Ju Nesbe (rođen 1960.) postigao je s međunarodno priznatim romanima sa višim inspektorom Harijem Huleom u glavnoj ulozi fantastičan uspeh. Kritičari, knjižari, čitaoci – svi su oduševljeni. Knjige su prevedene na 37 jezika, dobile su čitav niz priznanja i prodaju se u ogromnim tiražima. Kritičari širom sveta odaju Nesbeu priznanje što je proširio granice kriminalističkog žanra, i danas on važi za vodećeg evropskog pisca u tom žanru.

Nagradno pitanje glasi: Koje nagrade je do sada dobio Ju Nesbe?

Odgovore slati na e-mail adresu:office@ero.rs

You may also like

Leave a Comment