Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

naslovna knjige septembar

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, sajt Ero vam poklanja knjigu Nikadođija, Nila Gejmena. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku dašnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta. Izvlačenje dobitnika će biti obavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati na e-mail adresu: office@ero.rs

NIKADOĐIJA, NIL GEJMEN

nikadodjija-nil_gejmen_v

Ukratko o knjizi

Ovo je dopunjeno i izmenjeno izdanje njegovog čuvenog romana Nikadođija, a pored krajnje verzije samog teksta, koja se razlikuje od prethodne britanske verzije, od američke verzije, kao i verzije objavljene kod nas, sadrži i dodatni materijal.

Važni argumenti za prodaju

Apsolutno neizostavno za sve ljubitelje Gejmena; ovo je verovatno njegov najbolji roman. Po njemu je BBC snimio televizijski serijal.

Sadržaj

Pod ulicama Londona leži svet kakav ljudi ne mogu ni sanjati. Grad čudovišta i svetaca, ubica i anđela, vitezova u oklopima i bledih devojaka u crnom somotu. Ovo je grad zapostavljenih i zaboravljenih. Mladi poslovni čovek Ričard Mejhju doznaće o ovom drugom Londonu i više nego dovoljno. Zbog jednog jedinog dobročinstva, on se iz svoje svakodnevice stropoštava u svet u isto vreme i sablasno poznat i krajnje začudan. A tamo dole, ispod grada u kom živi, čeka ga neobična sudbina: nikadođija.

Drugi o knjizi

„Knjiga kakvu bi Teri Pračet možda napisao da ga na mesec dana zatvorite u ćeliju s Francom Kafkom.“ Wired

„Zanosno… originalno i strahotno… oslanja se u jednakoj meri na Džordža Lukasa, Montija Pajtona, Doktora Hua i

Džona Miltona… bajkovit sadržaj noćnih mora i maštarija.“ USA Today

„Bujno izmaštano… postmodernistička, pankerska vilinska kraljica…“ Kirkus Reviews

Prethodno objavljeni naslovi

Knjiga o groblju, Koralina i tajanstveni svet, Anansijevi momci, Zvezdana prašina, Koralina, Američki bogovi

Biografija autora

Nil Gejmen, pisac stripova (serijal Sendmen), grafičkih novela, priča i romana, radio-drama i filmskih scenarija, dobitnik je brojnih nagrada, uključujući Huga, Nebulu, nagradu Bram Stoker i nagrade Njuberi i Karnegi za dečju književnost. Sarađivao je sa Terijem Pračetom na Dobrim predskazanjima, zatim na serijalu snimljenom po njegovom romanu Nikadođija (futuristička priča o mračnom podzemnom svetu Londona, koji je BBC pretočio u TV seriju), a naročito je zapažen kao autor dečije fantastike u Koralini, koju mnogi porede sa Luisovom Alisom u zemlji čuda. Godine 2001. objavljeni su Američki bogovi, roman za koji je Gejmen dobio jednu od najprestižnijih nagrada u žanru, nagradu Brem Stoker udruženja horor pisaca. Pored ovoga, Gejmen je kreator scenarija za japanski animirani film Princeza Mononoke, kao i scenarija za filmove koji tek treba da budu snimljeni po njegovim romanima i pričama. 1999. oživeo je serijal Sendmen. Univerzitet Kalifornija uveo je Sendmena kao obaveznu lektiru na predavanjima o mitovima, pop pevačica Tori Ejmos je na čak tri svoja albuma izvodila pesme o Nilu Gejmenu, a proslavljeni pisac Norman Majler jednom prilikom je povodom fame oko Sendmena izjavio da je konačno dočekao jedan strip za intelektualce.

Nagradno pitanje: Kako se zove  serijal poznatih stripova koje je napisao Gejmen?

Odgovore slati na e-mail adresu: office@ero.rs

Related Posts

Leave a Comment