Užice, RS
15°
Ведро
6ч7ч8ч9ч10ч
16°C
17°C
20°C
22°C
24°C
Home MestoUžiceDešavanja Humanitarni Next festival u Užicu

Humanitarni Next festival u Užicu

by Velimir Popovic

naslovna konf next festival

Muzički Next festival koji će se održati u petak i subotu, 2. i 3. maja u Gradskom kulturnom centru okupiće poznate domaće bendove, a sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima „Anđeli” iz Užica.

Ovo je druga godina za redom kako se organizuje Next festival, koji je humanitarnog karaktera i organizatori se trude da osim zabave, kroz muziku i druženje na koncertima, pruže podršku onima kojima je najpotrebnija.

IMG_9050

Srećko Ristanović

—Ove godine nastupi na Next festivalu će biti dva stejdža, u bašti GKC i u zatvorenom prostoru će biti 031 Republic stejdž. Napolju će 2. maja nastupiti Lollobrigida, Grupa Zaa i Hadžiprodane duše. Na 031 Republic stejdžu učestvuju Gramofondžije, Witchy, Nikola Paunović, Ivan Prečeničić. Narednog dana nastupaju Zemlja gruva, Svi na pod, Ubrzo potom i Konji ritma, a na 031 Republic stejdžu učestvuju Dejan Milićević, Lea Dobričić, Luka Vuković, Ivan Radojević. Cena ulaznice je 300 dinara po danu i može se kupiti na ulazu u GKC na dan koncerta. Zahvalio bih se svim donatorima i sponzorima koji su podržali festival—rekao je Srećko Ristanović, organizator Next festivala.

Branko Gavrilović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i brigu o porodici je istakao da mu je drago što je i Grad Užice uzeo učešće u organizaciji Festivala, a da posebno raduje to što celu organizaciju vode mladi ljudi, kojima je humanost na prvom mestu.

—Prošle godine smo rekli da se nadamo će Festival postati radicionalan i evo posle godinu dana možemo reći da se to zaista i desilo. Iz godine u godinu Festival će sigurno biti sve bolji i bolji. A imena učesnika svakako garantuju dobru zabavu i ovom prilikom pozivam sve mlade da uživaju u muzici i da kupovinom ulaznice doprinesu kvalitetnijem i boljem životu svih naših sugrađana. Grad Užice je spreman da podrži bilo koju manifestaciju ovog tipa i pozivamo Udruženja građana da nam se jave, da konkurišu sa kvalitetnim projektima i budite sigurni da ćemo mi kao grad imati razumevanja i podržati iste—rekao je Gavrilović i dodao da će se sa Nevladinom organizacijom Shift uskoro ući u realizaciju zajedničkog projekta, a to je izgradnja skejt parka u pomoćnim prostorijama GKC, čime ćemo mladim sugrađanima pružiti novo mesto za druženje.

Branko Gavrilović

Branko Gavrilović

Udruženje mentalno nedovoljno razvijenih osoba „Anđeli” iz Užica je neprofitna organizacija koja pomaže licima ometenim u mentalnom razvoju i njihovim porodicama. U Udruženju se svakodnevno pružaju pravna, materijalna, pre svega prijateljska pomoć i podrška porodicama mentalno nedovoljno razvijenih osoba kojih je trenutno 55 na evidenciji ovog Udruženja.

—Prikupljena sredstva od prodaje karata na Next fesitvalu biće namenski potrošena i iskorištena za opremanje prostorija Udruženja, kako bi stvorili i omogućili što prijatniji boravak našim članovima. Zahvaljujem se Udruženju Shift i Next festivalu koji je prepoznao potrebe naše dece i što su izašli u susret našem Udruženju — navela je Tanja Selaković, predsednik Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba „Anđeli” iz Užica.

IMG_9053

Tanja Selaković

Next festival je prošle godine posetilo više od 2.000 ljudi iz Srbije. Tada je obezbeđen prihod od 196.000 dinara koji je doniran„Fondu B–920148 i akciji „Bitka za bebe”. Nabavljen je najsavremeniji i jedinstven u svetu CTG aparat koji može da prati otkucaje srca i dve bebe, kao i blizanačku trudnoću u majčinom stomaku.

M. H.

You may also like

Leave a Comment