Užice, RS
22°
Облачно
19ч20ч21ч22ч23ч
22°C
21°C
23°C
22°C
21°C
Home DruštvoUmetnost i kultura Gradska galerija Užice: Otvorena izložba „Oni koji dolaze”

Gradska galerija Užice: Otvorena izložba „Oni koji dolaze”

by Velimir Popovic

IMG_4762

Izložba radova užičkih studenata na umetničkim fakultetima i akademijama pod nazivom „Oni koji dolaze”, koja je sinoć otvorena u Gradskoj galeriji Užice, privukla je veliki broj posetilaca koji su iskoristili priliku da pogledaju šta rade i stvaraju mladi umetnici.

IMG_4766

Izložba na kojoj se mladim stvaraocima pruža prilika da se predstave u svom gradu održava se 21 put i na njoj izlaže 18 budućih akademskih umetnika. Zoran V. Cvetić, direktor Gradske galerije je u svom obraćanju rekao da je ovo jedinstvena prilika da sagledamo sve ono što su mladi umetnici na različitim umetničkim fakultetima i akademijama radili i stvarali tokom studija, kao i da svi oni razmene iskustva.

IMG_4755

Jelena Vasović, član Gradskog veća zadužena za kulturu, obrazovanje i sport je rekla da treba negovati i podsticati stvaralaštvo mladih kroz različite akcije poput izložbe „Oni koji dolaze”.

—Sve nas raduje što imamo priliku da iz godine u godinu vidimo izložbu radova talentovanih Užičana studenata likovnih akademija. Svaki podsticaj talentu u periodu kad se on tek razotkriva i ta prilika da senzibilitet i individualnost u stvaranju umetničkog dela pokažu pred svojim sugrađanima, verujem da su za njih veoma bitini. Pozivam sve da pogledaju ovu izložbu u narednom periodu, a mladim umetnicima želim puno uspeha u daljoj karijeri.

IMG_4776

IMG_4773

Na izložbi su svoje radove: grafike, skulpture, crteže predstavili: Ana Lazić, Ana Marković, Marina Nedić, Sara Matović, Danica Jevđović, Marija Kiralj, Stefan Penezić, Dejan Špica, Srećko Radivojčević, Marija Sarvan, Stefan Lukić, Zorica Đurić, Darko Vukić, Katarina Trnavčević, Vanja Pašić, Nemanja Radosavljević, Miloš Milićević i Dimitrije Turudić.

M. H.

You may also like

Leave a Comment