Užice, RS
27°
Сунчано
11ч12ч13ч14ч15ч
30°C
31°C
32°C
33°C
34°C
Home MestoUžiceDešavanja Gradska galerija Požega:05. avgust– izložba „Oblaci i refleksije” Jelene Sredanović

Gradska galerija Požega:05. avgust– izložba „Oblaci i refleksije” Jelene Sredanović

by Velimir Popovic

jelena sredanovi'U Gradskoj galeriji Kulturnog centra Požega u utorak 05. avgusta u 20,00  biće otvorena izložba pod nazivom „Oblaci irefleksije” likovne umetnice Jelene Sredanović.

Jelena Sredanović (1982. Novi Sad) diplomirala je 2005.g.  na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grupi za grafiku, u klasi prof. Zorana Todovića. Magistrirala je na istoj akademiji i  kod istog profesora 2009.g. Do sada je izlagala na više samostalnih i brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu od kojih su najznačajnije u Bilbabu, Kuenki, Frehenu, Pekingu i Beču. Njen rad je nagrađivan na nacionalnoj i internacionalnoj likovnoj sceni. Zaposlena je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na katedri za grafiku kao stručni saradnik. Član je udruženja likovnih umetnika Vojvodine.

012

Reč autorke: „..Projekat „Oblaci i  refleksije” zamišljen je kao izložba sačinjena od nekoliko segmenata, izvedena u različitim grafičkim medijima, drvorezu, digitalnoj štampi…Pripadam generaciji umetnika koja u pravovernosti tradicionalne grafičke forme nalaze sospstveno stvaralačko uporište. Težim tome da u svom radu potvrdim iskrenu veru u grafiku demonstrirajući neiscrpne mogućnosti kvaliteta klasičnog medija kao što je drvorez, ali ne odbacujući ni dostignuća savremena nauke i tehnologije. Stoga, vlastito polje istraživanja pronalazim podjednako u starim, tradicionalnim grafičkim tehnikama kao i  u eksperimentisanju sa novim mogućnostima medija i nastojim da razvijem ideju o prožimanju drvoreza i digitalne štampe. Ciklus grafika „Oblaci i refleksije” je realizovan zajedinčkim eksponiranjem stare tehnike i  savremenih tehnoloških dostignuća. Deo radova ovog ciklusa čine radovi koji su realizovani u tehnici drvoreza i digitalne štampe. ”

Izložba se će trajati od 05. avgusta do 02. septembra 2014.

izvor: KC Požega

You may also like

Leave a Comment