Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžice Momirović: Gradnja obilaznice oko Užica počinje uskoro

Momirović: Gradnja obilaznice oko Užica počinje uskoro

by Velimir Popovic
obilaznice

„Nova obilaznica će pospešiti urbanistički razvoj, povećati bezbednost saobraćaja i značajno smanjiti aerozagađenje“, kazao je Momirović i naveo da će obilaznica biti završena u naredne dve godine, objavilo je ministarstvo.

Kao je istaknuto, obilaznica će predstavljati novu vezu između puta Užice-Zlatibor i puta Užice-Кadinjača-Bajina Bašta.

Dužina planirane obilaznice je oko 4,85 kilometara i od značajnijih objekata obuhvata denivelisani ukrštaj sa putem Užice-Zlatibor i most preko reke Đetinje dužine oko 252 metra.

Izvođač radova je kineska kompanija „Power Construction Corporation of China Limited“, a koštaće 29,8 miliona evra.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević rekla je da je ovo za Užičane i Užice istorijski dan i da će potpisani ugovor omogućiti da Užice konačno dobije obilaznicu o kojoj se govori decenijama unazad.

Momirović je zajedno sa gradonačelnicom Užica obišao i porodice čije su kuće ugrožene usled klizišta u ulici Svetozara Markovića, gde je trenutno 30 kuća, bez vode i kanalizacije, i objavio da je ministarstvo preuzelo obavezu da obezbedi sredstava kako bi se taj višegodišnji problem trajno rešio.

„Obezbeđeno je 110 miliona dinara i nakon izbora izvođača i nadzora u što kraćem roku, radovi na sanaciji klizišta će početi“, kazao je on.

Momirović je danas posetio i opštinu Požega i razgovarao sa predsednikom opštine Đorđem Nikitovićem o izgradnji buduće obilaznice oko Požege.

IZVOR: Danas

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment