Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžice Grad Užice sufinansira troškove vantelesne oplodnje

Grad Užice sufinansira troškove vantelesne oplodnje

by Vladimir Gujanicic
0 comment

 

Grad Užice sufinansiraće trošove vantelesne oplodnje za zainteresovane parove koji ispunjavaju uslove konkursa. Za tu namenu opredeljeno je 1,2 miliona dinara.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani parovi koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Užica, najmanje dve godine neprekidno pre datuma objavljivanja javnog poziva.

Sredstva na ime sufinansiranja troškova vantelesne oplodnje mogu se dodeliti istom paru samo jednom. Izuzetno, sredstva se mogu dodeliti paru koji je već koristio finansijsku podršku grada za postupak vantelesne oplodnje, ukoliko se na javni poziv grada za sufinansiranje troškova postupka vantelesne oplodnje nije prijavio broj parova predviđen pozivom.

U slučaju da se na javni poziv grada za sufinansiranje troškova postupka vantelesne oplodnje, nije prijavio broj parova predviđen pozivom, Komisija može predložiti da se sredstva za sufinasiranje troškova vantelesne oplodnje, odobre paru  posle rođenja prvog deteta, ukoliko je za rođenje narednog deteta potrebna biomedicinski potpomognuta oplodnja.

Ukoliko se prijavi veći broj parova od broja navedenog u ovom pozivu, pored medicinskih kriterijuma, primeniće se i kriterijumi: godine starosti partnerke  i visina prihoda podnosilaca prijave

Prijave se podnose zaključno sa  8.4.2024.  godine,  a preko pisarnice gradske uprave.

Obrazac prijave može se preuzeti u pisarnici gradske uprave (broj 12) i na zvaničnoj internet stranici Grada Užica www.uzice.rs

Izvor: uzice online

Related Posts