Užice, RS
16°
Делимично облачно
1ч2ч3ч4ч5ч
15°C
14°C
14°C
14°C
14°C
Home Vesti Grad obezbedio letovanje u Bečićima za socijalno ugroženu decu

Grad obezbedio letovanje u Bečićima za socijalno ugroženu decu

by Vladimir Gujanicic

UŽICE – Šezdeset učenika iz užičkih porodica lošijeg materijalnog stanja letovaće besplatno u Bečićima, u objektu kojim gazduje ustanova Dečje odmaralište „Zlatibor“ iz Užica. Prva grupa učenika sa dva vaspitača na moru će boraviti od 1. do 8. jula, a druga od 8. do 15. jula.

Ugovor o boravku učenika u Bečićima, koji će finansirati grad, potpisali su gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević i direktor Dečijeg odmarališta “Zlatibor” Vladan Cuparić. Učenicima i njihovim vaspitačima obezbeđen je besplatan boravak sa punim pansionom.

Kako je previđeno Pravilnikom, grad će iz sredstava budžeta finansirati letovanje za učenike osnovnih i srednjih škola koji potiču iz socijalno ugroženih porodica i koji imaju prebivalište na teritoriji Užica, a na predlog škola.

Kriterijumi za odabir učenika su socijalna ugroženost porodice iz koje učenik potiče, odn. prihod porodice koji ne prelazi iznos minimalne neto zarade u Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku za maj. Jedan od uslova je i uspeh učenika u prethodnoj školskoj godini, prosečna ocena od najmanje 3,00 i primereno vladanje.

Nakon formiranja spiska izabranih učenika, škole će za svakog od njiha dostaviti i saglasnost roditelja na propisanom obrascu. Roditelji su u obavezi da obezbede neophodna dokumenta za put o čemu će detaljno biti obavešteni na sastancima, koji će biti održani u narednom periodu.

You may also like