Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

 naslovna sekspir

 Povodom 450 godina od rođenja Vilijama Šekspira, učenici Užičke gimnazije u sredu, 4. decembra, odigrali su predstavu Romeo i Julija, koju su pripremili u saradnji sa mentorima Dušankom Nikačević, profesorkom engleskog jezika i Biljanom Grujičić, profesorkom književnosti,

Nakon premijere u Svečanoj Sali Gimnazije, đaci II1 odeljenja, su uspešno odigrali čuveno Šekspirovo delo i pred prepunom salom na Maloj sceni Narodnog pozorišta.

—Profesorka engleskog jezika Dušanka Nikačević i ja smo bile mentori II 1 odeljenju u pravljenju predstave. Oni su inače dosta toga sami odradili. Smatram da je najznačajnije da su oni vredno vežbali nekoliko meseci pripremajući predstavu. Premijera predstave je bila prošle godine u maju u svečanoj sali Užičke gimnazije, ovoga puta je to ponovljena i dorađena verzija i čini mi se mnogo uspešnija. Učenici su imali želju da se predstave užičkoj publici, prvenstveno svojim vršnjacima. Ono što smatram da je najvažnije oko čitavog projekta je da su oni zapravo sve to vreme koje su mogli da potroše u kafićima ili negde drugde, proveli vredno vežbajući u Svečanoj sali svaki dan pre i posle škole—istakla je profesorka Grujičić.

IMG_5953

Profesorka Grujičić je istakla i odličnu saradnju Narodnog pozorišta i Užičke gimnazije i da ona redovno šalje svoje đake u pozorište, jer smatra da je to najkvalitetniji način kako se može provesti jedno veče.

—To je nešto što mislim da će im ostati korisna navika za čitav život.

IMG_5949

Predstava ima i humani karakter, pošto su đaci odučili da ispred ulaza na Malu scenu postave kutiju u koju su posetioci mogli da doniraju novac koji će biti uplaćen za lečenje Une Savić.

—Učenici su sami predložili da bi mogla da se postavi kutija u koju bi se donirala sredstva za Unu Savić. Nisu želeli da o tome puno govore, zato što bi na taj način njihov gest izgubio humani karakter. To je zaista samo njihova ideja i mi je u potpunosti podržavamo—istakla je profesorka Grujičić.

N. H.

Related Posts

Leave a Comment