Užice, RS
22°
Сунчано
10ч11ч12ч13ч14ч
25°C
27°C
28°C
29°C
30°C
Home DruštvoFilm i TV Francuski filmski karavan u GKC

Francuski filmski karavan u GKC

by Velimir Popovic

KAD NEMAS NASLOVNU

U Gradskom kulturnom centru će sledeće nedelje ponovo biti organizovan Francuski filmski karavan iz ciklusa zločini i misterije. U okviru ovog ciklusa biće prikazana četiri filma: Mali poručnik, Čišćenje, Saučesnici i Časovničar iz Sent-Pola .

U ponedeljak, 9. decembra u 20 časova biće prikazan film Mali poručnik (Le petit lieutenant, Francuska, 2005, 1h50), u režiji Gzavije Bovoa, a glavne uloge igraju Natali Bej, Žalil Lesper i Rošdi Zem.

Po izlasku iz policijske škole, Antoan se seli u Pariz i ulazi u Drugo odeljenje sudske policije. Karolin Vodije, koja se vratila u službu nakon duge bitke sa alkoholizmom, bira malog poručnika u svoju jedinicu. Pun entuzijazma, Antoan uči zanat od njenih ljudi. Vodije se brzo vezuje za ovog mladića, koji je istih godina kao i njen nestali sin…

Film Čišćenje (1981, 2h08) biće prikazan u utorak, 10. decembra u 20 časova. Režija : Bertran Tavernije, a glavne uloge igraju Filip Noare, Izabel Iper, Žan-Pjer Marijel.

Godina 1938, kolonizovana Zapadna Afrika. Lisjen Kordije jedini je policajac u jednom gradiću. Prezren od svih zbog svog kukavičluka i slabe ličnosti, česta je meta izrugivanja. Nakon traumatičnog suočavanja sa svojim pretpostavljenim, pretvara se u neumoljivog ubicu koji će se osloboditi onih koji mu se podsmevaju, uključujući svoju ženu i ljubavnicu, u lukavoj igri podmetanja krivice drugima, sve dok ne ostane potpuno sam.

Za četvrtak, 12. decembra predviđene su dve projekcije. Od 20 časova biće prikazan film Saučesnici (Complices, Francuska, 2010, 1h33), u režiji Frederik Mermud, a glavne uloge igraju Žilber Melki, Emanuel Devos, Nina Meris.

Već od prvog pogleda razmenjenog u jednom sajber-kafeu, Vensan i Rebeka su se zavoleli. Tek su napunili 18 godina i bezbrižno gledaju na život. Dva meseca kasnije, Vensanov leš pronađen je u reci Roni, dok je Izabel nestala. Inspektor Erve Kagan i njegova saradnica Karin Manžen zaduženi su za istragu. Dok ispituju uzroke zločina i analiziraju ljubavnu priču dvoje mladih, Erve i Karin se suočavaju sa sopstvenim problemima…

Od 22 časa biće prikazan film Časovničar iz Sent-Pola (L’horloger de Saint-Paul, Francuska, 1974, 1h45). Režija Bertran Tavernije, a glavne uloge igraju Filip Noare, Žan Rošfor, Žak Deni.

MIšel Dekomb je časovničar koji živi u lionskom kvartu Sent-Pol. Jednog jutra, dva policajca se pojavljuju na pragu njegove radionice i postavljaju mu pitanja o njegovom sinu, ne govoreći mu o čemu je reč. Odvode ga do mesta gde je pronađen sinovljev prazni kamionet, i on tu saznaje od inspektora Gilbua da je njegov sin ubio čoveka…

 

You may also like

Leave a Comment