Užice, RS
27°
Углавном облачно
20ч21ч22ч23ч0ч
26°C
24°C
24°C
23°C
22°C
Home DruštvoFilm i TV Francuski filmski karavan u GKC

Francuski filmski karavan u GKC

by Velimir Popovic

KAD NEMAS NASLOVNU

Od ponedeljka, 24. do 27. februara u Gradskom kulturnom centru traje  Francuski filmski karavan u okviru ciklusa „Horizonti” na koji je ulaz slobodan.

U sredu, 26. februara u 20 časova biće prikazan film Mobile Home (Francuska, Belgija, 2012, 95’), režija: Fransoa Piro, uloge: Artir Dipon, Gijom Gui, Žan-Pol Boner.

Simon je napustio devojku i posao u gradu i odlazi u rodno mesto gde žive njegovi roditelji u penziji. Tamo pronalazi Žilijena, druga iz detinjstva, koji živi sa ocem. Jedne večeri, naprasno, ova dvojica tridesetogodišnjaka odlučuju da ispune dečački san: odlazak na veliko putovanje. Kupuju kamping vozilo i kreću na put puni entuzijazma. Međutim, vozilo im se pokvari…

U četvrtak, 27. februara u 20 časova prikazuje se film Amerikano (Francuska, 2011, 105’), režija: Matje Demi, uloge: Matje Demi, Selma Hajek, Žeraldina Čaplin.

Marten živi u Parizu sa Kler. Njihova veza nema budućnost. Kada mu umre majka, koja je živela u Kaliforniji, Marten mora da se vrati u grad svog detinjstva kako bi se pobrinuo za formalnosti koje se tiču nasledstva. Uznemirujuće slike iz njegovog detinjstva počinju da se vraćaju na površinu …

You may also like

Leave a Comment