Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

naslovna folklorne igraonice

U okviru manifestacije Licidersko srce 2014, danas je u Gradskom kulturnom centru održana folklorna radionica, u kome su predstavnici folklornih ansambla iz Republike Srpske, Albanije, Moldavije i Srbije predstavili i učili svoje vršnjake tradicionalnim igrama iz svojih zemalja i gradova.

folk igraon 1

Danas deca jedni druge uče svojim narodnim igrama. Na primer, članovi KUD Ero će pokušati da nauče sve učesnike da igraju ersko kolo. Ersko kolo je igra koja će se igrati na zatvaranju festivala,i nadamo se da ćemo biti dobri učitelji i da ćemo svi zajedno sa posetiocima igrati. Sa druge strane, potrudićemo se da naučimo igre iz Moldavije, Albanije i ostalih zemalja učesnica i da budemo dobri u ulozi učenika. – rekla je Ivana Cvetković, članica KUD Ere i jedan od organizatora festivala.

folk igraon 2

Tamara Mojsilović, jedna od učesnica radionice  istakla je da je na radionicu došla sa očekivanjima da će se lepo zabaviti, da će upoznati nove prijatelje i naučiti nove korake. „Upoznala sam puno novih drugara, neke stare sam ponovo videla, a takođe sam naučila da igram i jednu moldavsku igru“.

Prema programu manifestacije, folklorne igraonice će biti održane i u četvrtak i petak 21. i 22. Avgusta.

 

N. Hobetko

Related Posts

Leave a Comment