Užice, RS
23°
Ведро
2ч3ч4ч5ч6ч
22°C
22°C
21°C
21°C
21°C
Home Društvo Film Crvenog krsta Užice uskoro na makedonskom jeziku

Film Crvenog krsta Užice uskoro na makedonskom jeziku

by Velimir Popovic
film

UŽICE – Film u produkciji Crvenog krsta Užice „Na pravom putu“, 23. juna biće premijerno prikazan u Ohridu i to na makedonskom jeziku. Film nastao 2019. godine u okviru programa „Promocija humanih vrednosti“, čiji cilj je prevencija vršnjačkog nasilja, peti je film koji je nastao u produkciji užičkog Crvenog krsta.

Ovaj igrani film, kao i program ima za cilj smanjenje nasilja među mladima, promociju tolerancije, nenasilne komunikacije i rodne ravnopravnosti, prevenciju diskriminacije i nasilja putem elektronskih medija. Rađen je po scenariju Aleksandra Ševrta u režiji Vladimira Kurćubića, a u filmu igraju: Aleksandra Manasijević, Dušan Radojičić, Branislav Ljubičić, Tijana Karaičić, Sergej Trifunović, Slobodan Ljubičić, Divna Marić, Radomir Lazarević, Momčilo Murić, Nikola Smiljanić, Janko Radišić, Ivana Milčanović, Andrijana Ševrt i Matija Nikolić.

Svi akteri na filmu, kako glumci i statisti, tako i tehnički deo ekipe, radili su volonterski. Svoje vreme i profesionalno znanje i veštine, dali su u svrhu podrške programu promocije humanih vrednosti i njegovog cilja.

Film “Na pravom putu” premijerno je prikazan u Užicu 30. oktobra 2019. godine. Pandemija kovida zaustavila je promotivne aktivnosti, koje su ovih dana intezivirane, pa će publika širom zemlje i regiona u narednim mesecima imati priliku da pogleda novo ostvarenje užičkog Crvenog krsta.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice #društvo #umetnostikultura #filmitv

You may also like

Leave a Comment