Užice, RS
28°
Ведро
21ч22ч23ч0ч1ч
24°C
23°C
21°C
21°C
20°C
Home Društvo Druženje najmlađih i najstarijih – učenici u saradnji sa lokalnom zajednicom

Druženje najmlađih i najstarijih – učenici u saradnji sa lokalnom zajednicom

by Velimir Popovic

IMG_2324

U okviru obeležavanja Dana starih, članovi bibliotečke sekcije i đaci Osnovne škole „Dušan Jerković” su se odazvali pozivu Udruženja „Roditelj” iz Užica i Kola srpskih sestara i svi zajedno su 14. oktobra posetili Dom za stare na Zabučju.

IMG_2355

Zajednička poseta učinila je bakama i dekama jedan jesenji dan zabavnim, obojen dečijom igrom, pesmom i druženjem. Svojim izvođenjem spleta narodnih igara i pesmama, starije su zabavili Dečiji ansambl „Era” i etno grupa crkvenog hora „Đurđevak”. Odlomci „Gospođe ministarke” u izvođenju učenika škole „Dušan Jerković” najviše su ih zasmejali, a „Torta na pet spratova” izazvala je najviše aplauza, oživela im uspomene i podsetila na dane detinjstva.

IMG_2286

„Kada pomislite da su spori, setite se koliko su kilometara ispred nas. Kada pomislite da su dosadni, upitajte se kada ste ih poslednji put saslušali. Kada pomislite da nemaju više šta da daju, razmislite koliko su toga su nam već ostavili. Oni su godinama gradili našu budućnost. Zato je sada vreme da mi brinemo o njima! Jer stari nisu stvari!”

image

Ovo je bio moto Dana starih, ali i moto kojim su se rukovodili učenici i bibliotekar OŠ „Dušan Jerković“ iz Užica. Vredno su prikupljane knjige za korisnike Doma za stare na Zabučju s ciljem da oplemene boravak u ovoj ustanovi i željom da najstariji imaju interesantno štivo za nastupajuće zimske dane.

—Prva nedelja oktobra je poznata kao Dečija nedelja, ali malo ko zna da je oktobar mesec starih osoba. Upravo smo iz tog razloga organizovali ovakav skup na kojem će deca moći da shvate da nemaju samo svoja prava već i odgovornost prema starijima —istakla je Slavica Cvetić jedna od osnivača udruženja „Roditelj” iz Užica.

Mirjana Radovanović Pejović, Marina Jevtić

You may also like

Leave a Comment