Užice, RS
19°
Ведро
21ч22ч23ч0ч1ч
18°C
16°C
15°C
15°C
14°C
Home MestoUžice Dramske radionice za srednjoškolce

Dramske radionice za srednjoškolce

by Velimir Popovic
dramske radionice

UŽICE/MOKRA GORA – U periodu od 12. do 18 avgusta u Mokroj Gori i Užicu organizovaće se dramske radionice za srednjoškolce, tokom kojih će se čitati tri drame Miodraga Stanisavljevića.

Dramske radionice će biti realizovane u okviru letnjeg kampa u Mokroj Gori. Učestvovaće dvadeset srednjoškolaca iz Užica, Beograda, Zrenjanina i Vranja, a sa njima će raditi dramska pedagoškinja Ivana Bogićević Leko, elemente kostima i scenografije pripremaće uz podršku Nataše Čakić Simić, lutkarke iz Beograda. Zoran Ćatić, novinar iz Sarajeva, vodiće radionice u okviru kojih će se baviti video i audio produkcijom.

Završnog dana kampa učesnici će u Užicu snimiti audio zapise koji će biti distribuirani bibliotekama i centrima za slepe i slabovide. Letnji kamp i dramske radionice deo su aktivnosti koje će tokom narednih deset meseci realizovati Užička književna republika i Radnička komuna LINKS kao deo programa Čitaj glasno! Projekat je podržala švajcarska Agencija za razvoj, saradnju i demokratiju, čiji program Kultura za demokratiju u Srbiji implementira Hartefakt fond.

Podršku su pružili i Ministarstvo kulture i grad Užice. Program će biti realizovan u saradnji sa Užičkom gimnazijom, Narodnom bibliotekom Užice i Narodnim pozorištem Užice. Cilj svih aktivnosti je da se javnosti skrene pažnja na značaj dela Miodraga Stanisavljevića. Kao deo ovog progama već je realizovana izložba o njegovom životu i radu, otvorena u okviru pratećeg programa Jugoslovenskog pozorišnog festivala, novembra 2021.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment