Užice, RS
22°
Сунчано
9ч10ч11ч12ч13ч
25°C
27°C
30°C
31°C
32°C
Home MestoUžice Dodeljena priznanja najuspešnijim učesnicima konkursa „Snaga vode“

Dodeljena priznanja najuspešnijim učesnicima konkursa „Snaga vode“

by Velimir Popovic
snaga vode

UŽICE – Na konkurs sa temom „Snaga vode“ ove godine stiglo je 255 likovnih i 19 literarnih radova. Najuspešnijim učesnicima ovog tradicionalnog konkursa osnovaca, koji organizuju JKP Vodovod Užice i „Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice“, priznanja su uručena na Svetski dan voda.

Komisija u sastavu: Branko Nikolić, profesor srpskog jezika i književnosti, Valentina Zlatanović Marković, dr. filoloških nauka i Darko Ranković, profesor razredne nastave, pregledala je 19 pristiglih radova na literarni konkurs i odlučila da je rad Ive Pucarević, učenice „OŠ Dušan Jerković” zaslužio prvu nagradu. Druga nagrada pripala je Jovanu Gogiću, učeniku Prve osnovne škole, a treća Dimitriju Mijailoviću, učeniku „OŠ Slobodan Sekulić”.

O najboljim likovnim radovima odlučivali su: Ana Lazić, diplomirani keramičar, Jelena Luković, i Sofija Bunardžić, diplomirana slikarka-keramičarka.

Mija Stanić, učenica „OŠ Bogosav Janković” iz Kremana dobila je prvu nagradu, Anja Lukić iz „OŠ Stari Grad” drugu, dok je Boris Sredić iz „OŠ Nada Matić” dobitnik treće nagrade na likovnom konkursu.

U JKP “Vodovod” i RCU Užice ističu da su veoma zadovoljni odzivom učenika na konkurs, kao i činjenicom da iz godine u godinu pristiže sve više radova, što pokazuje da su učenici zainteresovani za teme koje se odnose na očuvanje životne sredine i svih njenih resursa, a naročito vode.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment