Užice, RS
24°
Сунчано
10ч11ч12ч13ч14ч
27°C
29°C
31°C
32°C
33°C
Home Društvo Direktorka Narodnog muzeja Užice dobitnica “Vukove nagrade”

Direktorka Narodnog muzeja Užice dobitnica “Vukove nagrade”

by Velimir Popovic
dobirnica "Vukove Nagrade"

U Predsedništvu Srbije su po 58. put uručene „Vukove nagrade“ za naročite rezultate u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke. Među ovogodišnjim dobitnicima je i muzejska savetnica, kustoskinja i direktorka Narodnog muzeja Užice Slavica Stefanović.

Kako su saopštili iz žirija “Vukove nagrade” ove godine pristiglo je 78 veoma kvalitetnih predloga. a o dobitnicima odlučile su nijanse. Vukove nagrade za 2021. godinu dobili su i književnik i publicista Stojan Berber, novinarka, urednica i književnica Dušica Milanović, Narodni orkestar Radio-televizije Srbije, likovni umetnik Božidar Plazinić i dramski pisac Stojan Srdić.

Nagrađeni su i istoričar umetnosti i likovni kritičar Sava Stepanov, književnik i izdavač Ratko Stoiljković, akademski slikar Dobri Stojanović i režiser i scenarista Milan Šarac.

“Izuzetnu Vukovu nagradu za 2021. godinu” dobili su književni kritičar i teoretičar Jovan Delić, književni istoričar i teoretičar Dušan Ivanić i istoričar Predrag J. Marković.

Od institucija “Izuzetnu Vukovu nagradu za 2021. godinu” primili su predstavnici Gimnazije “Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa, Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore iz Podgorice i časopisa “Borba” iz Beograda.

Pojedincima dobitnicima “Vukove nagrade” pripale su diplome, rad slikara Radomira Stevića Rasa, plakete sa likom Vuka Stefanovića Karadžića, rad vajara Nebojše Mitrovića, kao i novčani iznos, slika i knjiga. Predstavnicima ustanova uručene su diplome i plakete sa Vukovim likom.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#užice #znamenitiužičani #vesti #društvo

You may also like

Leave a Comment