Užice, RS
16°
Делимично облачно
1ч2ч3ч4ч5ч
15°C
14°C
14°C
14°C
14°C
Home MestoUžiceDešavanja DEŠAVANJA: Promocija singla i spota “Mator mlad” benda Hadži Prodane Duše u GKC-u

DEŠAVANJA: Promocija singla i spota “Mator mlad” benda Hadži Prodane Duše u GKC-u

by Vladimir Gujanicic
Bend Hadži Prodane Duše

U subotu 6. aprila u  Gradskom kulturnom centru Užice  održaće se koncertna promocija singla i spota “Mator mlad” benda Hadži Prodane Duše. Specijalni gosti na koncertu biće bendovi Mehanizam i Equinox.

Bend Hadži Prodane Duše je osnovan 2009. godine. Bend je poznat po duhovitom i satiričnom pristupu životnim temama čime su se izdvojili kao jedan od originalnijih sastava na regionalnoj sceni. Nakon pobede na 50-oj jubilarnoj Zaječarskoj gitarijadi izdaju album naziva “Racionalna manjina” za izdavačku kuću PGP RTS. Trenutno su na turneji povodom promocije singla pod nazivom “Mator mlad” kojim najavljuju svoj drugi album.

Ekipa u sastavu: Vojislav Lazić  (vokal, gitara), Milan Jevtović (bas), Vladimir Radović (gitara) Aleksandar Pantelić (vokal) i Uroš Rakonjac (bubnjevi)

„Posle sjajnog koncerta u Domu omladine Beograda, nastavljamo turneju kojom promovišemo naš novi singl i spot za pesmu “Mator mlad“. Prva stanica posle Beograda je uvek naš rodni grad u kome svaki put bude sjajna atmosfera. – poručuje Vojislav Lazić.

Mehanizam je nastao 2019. godine u Užicu. Izbacio je album 2023. godine pod nazivom “Sunce našeg neba za izdavačku kuću “Multimedia Music”. Album je snimljen 2020. godine u Novom Sadu u studiju Piknik kod  Miroslava Majkića. Put ka snimanju albuma bio je praćen  jakom energijom benda što je zapaženo na festivalima poput Zaječarske Gitarijade, Mobil Demo Festa (nagrada za najboljeg gitaristu festivala), Rokerijade (nagrada za najboljeg basistu festivala), Bunta, Velikogradištanske gitarijade gde bend dobija prvu nagradu.

Ekipu ovog četvoročlanog benda čine: Ignjat Milićević (vokal, klavijature), Miloš Milićević (gitara), Matija Tasić (bas gitara) i Srđan Tomić (bubnjevi).

“Ne propustite ovu subotu u GKC-u, da vam ne bi bilo žao. A posle će biti kasno da vam bude žao”, poručuje Ignjat Milićević, frontmen benda.

Equinox je užičko-beogradski šestočlani bend nastao u jesen 2021. godine. Bend je prvobitno osnovan kao cover grupa ali planiraju i autorske pesme. U širokom spektru repertoara kombinuju nekoliko žanrova muzike, od classic i hard rocka do grungea i new metala. Bend karakteriše spoj zvučno energetskog performansa.

Postavu benda čine: Luka Milivojević (vokal), Mateja Milivojević (vokal), Marko Puzović (gitara), Nikola Savić (klavijatura), Petar Jevtović (bas gitara) i Nikola Smiljanić (bubanj).

“Zadovoljstvo nam je što ćemo nakon sjajne svirke u Domu omladine Beograda ponovo deliti binu sa našim prijateljima iz benda Hadži prodane duše. Ovoga puta bićemo jači za kolege iz benda Mehanizam, a ne sumnjamo da će svi koji budu došli maksimalno uživati u dobrom zvuku” poručuju članovi benda.

“Energičan repertoar još energičnije ekipe garantuje širok spektar emocija i žanrovsku raznolikost ujedinjenu s ciljem da se znojimo sa vama. Uživaćete u spoju muzike i besa, strasti i romantike”, dodaje Petar Jevtović, basista benda.

Program počinje u 21h,  ulaz na koncert je besplatan.

“Koncert će biti humanitarnog karaktera, a novac prikupljen u toku koncerta odlazi za lečenje naše sugrađanke Jelene Petrović Luković”, dodaju bendovi.

Izvor: HPD

You may also like