Užice, RS
11°
Ведро
6ч7ч8ч9ч10ч
12°C
14°C
16°C
19°C
21°C
Home VestiHronika Dečja sreća neka svakim danom bude sve veća

Dečja sreća neka svakim danom bude sve veća

by Velimir Popovic

IMG_2679

U odeljenju IV6 Osnovne škole „Dušan Jerković” u Užicu održana je kreativna radionica „Podrška porodici, najbolja podrška deci” kao nastavak realizovanih aktivnosti u okviru Dečije nedelje, a shodno planiranim aktivnostima saradnje sa roditeljima na Dan otvorenih vrata. Tema radionice je bila: Izrada rama za porodičnu fotografiju.
Posebnu draž u pripremanje radionice činili su časovi odeljenskog sarešine na kojima su učenici uvežbavali program kojim će se predstaviti na početku radionice i uvesti prisutne u navedenu temu.

IMG_2518
Na početku radionice učiteljica Dragica Đurović uputila je pozdrave i zahvalnost svima koji su odvojili vreme da zajedno sa učenicima učestvuju u realizaciji ove aktivnosti četvrtaka.
Učenici su prisutne oduševili brižljivo pripremljenim i uvežbanim recitalom „Porodica”, zajednički izgovorenim rečima dobrodošlice, zvonkim pevanjem i toplinom. Sve to je izmamilo osmehe na licima prisutnih i inspirisalo ih da se pridruže deci i pevaju pesmu „Kad si srećan”.

IMG_2539
Roditelji su zajedno sa učenicima, u grupnom obliku rada, pokazali predan i kreativan rad. Materijal je bio raznovrstan, ideje brojne, pomoć u radu zagarantovana. Učiteljica je prilazila grupama, razmenjivala ideje i pomagala. Gosti su, podstaknuti pripremljenim programom i prijatnom atmosferom, uzeli učešće u radu tako da je i odeljenska fotografija „dobila” ram.
Izrađeni porodični ramovi odmah su izloženi i napravljena je odeljenska izložba. Da bi sve bilo još inspirativnije i za druge učenike u školi, izložba je, u saradnji sa školskim bibliotekarom, naknadno postavljena u holu ispred biblioteke.

IMG_2669 (1)
Svaki put je u našoj učionici drugačije, ali se uvek trudimo da zajednički trenuci ostanu dugo u sećanju prisutnih. Na ovoj radionici, učionica u kojoj je bilo 53 prisutnih, ličila je na ostvarenje dečjeg sna, jer smo deci darovali nepodenjenu ljubav i pažnju.
Izvor: Dragica Đurović, Mirjana R. Pejović

You may also like

Leave a Comment