Užice, RS
24°
Сунчано
10ч11ч12ч13ч14ч
27°C
29°C
31°C
32°C
33°C
Home PrivredaTurizam Dani iranske kulture u Gradskom kulturnom centru

Dani iranske kulture u Gradskom kulturnom centru

by Velimir Popovic

KAD NEMAS NASLOVNU

U Gradskom kulturnom centru biće održani Dani iranske kulture od 2. do 6. decembra u okviru kojih će Užičani moći da se upoznaju sa Iranom i njihovom umetnošću kroz izložbu fotografija, predavanja o Iranu, iranske filmove i književnost.

U okviru Dana iranske kulture biće održana i radionica kaligrafije. Program počinje 2. decembra u 20 časova, kada je zakazano svečano otvaranje na kojem će prisustvovati Radovan Ristović, gradski sekretar za kulturu grada Užica, njegova ekselencija ambasador Irana u Srbiji g. Mađid Fahimpur i direktor Iranskog kulturnog centra u Beogradu, g. Mahmud Šaluei. Tom prilikom će biti otvorena izložba fotografija iz Irana  i biće prikazan dokumentarni film „Sedam lica persijske civilizacije”.

U utorak, 3. decembra u 18 časova biće održana radionica kaligrafije, a u 20 i 30 časova zakazana je projekcija iranskog filma kao početak predstavljanja savremene iranske kinematografije sa filmom „Hajat”, režija: Golam Reza Ramezani. U sredu, 4. decembra u 18 časova nastavak radionice kaligrafije, za 19 časova je zakazano predavanje o Iranu, a od 20 i 30 časova projekcija filma  „Boja raja” u režiji Mađid Mađidi. Za četvrtak, 5. decembra predviđena je radionica kaligrafije u 18 časova, a zatim projekcija filma „Noć” u režiji Rasul Sadr Ameli. Poslednjeg dana, u petak, 6. decembra biće nastavljena radionica kaligrafije i odabir radova za „Izložbu pozitivnih misli”, u 20 časova predstavljanje iranske književnosti u vidu poetske večeri (specijalni gostg-din Mahmud Šaluei), a u 21 čas projekcija filma „Ovde gori svetlo” u režiji Reza Mir Karimi. Ulaz je slobodan za sve programe.

 

You may also like

Leave a Comment