Užice, RS
19°
Сунчано
8ч9ч10ч11ч12ч
21°C
23°C
25°C
27°C
28°C
Home Društvo Danas vam poklanjamo knjigu Tajne veštine Marte Smart!

Danas vam poklanjamo knjigu Tajne veštine Marte Smart!

by Velimir Popovic

naslovna nagradna igra 1

Za danas smo vam u saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna spremili zanimljivu knjigu uz koju ćete se sigurno zabaviti. Reč je o knjizi Tajne veštine Marte Smart, Uroša Petrovića. Svi koji se u toku dana jave i tačno odgovore na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta, imaju mogućnost da postanu dobitnici knjige. Izvlačenje dobitnika će biti obavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati na e-mail adresu: office@ero.rs.

TAJNE VEŠTINE MARTE SMART, UROŠ PETROVIĆ

tajne-vestine-marte-smart-korice

 

Ukratko o knjizi

Ovo je treći deo hit serijala za sve uzraste, započetog knjigom Misterije Ginkove ulice. Svaki od delova predstavlja posebnu celinu i uvodi čitaoce u drugačiju vrstu pustolovine. Tajne veštine Marte Smart nisu sаmо оsоbеnо vеžbаnjе pаmеti već pоsrеduјu rаznоvrsnо iskustvо, stеčеnо iz knjigа, stripоvа, filmоvа, pričа, аli i lutаnjа krоz prirоdu, i pоdstiču drаgоcеnu intеrаkciјu dеtеtа i оdrаslоg.

Sadržaj

Marta, zelenokosa devojčica koja život posmatra na svoj, sasvim poseban način, rešila je da svojim prijateljima priredi jednu čarobnu, tajanstvenu noć. Otkrivanjem svojih tajnih veština, povešće i njih i vas u nezaboravnu avanturu punu začuđujućih trikova i misterioznih pojava. Šta se krije iza svih neverovatnih čuda prikazanih tokom te Bogojavljenske noći? Odgovori su negde među koricama ove knjige, i mogu se pročitati samo na jedan neobičan način – pomoću ogledala! I ono najvažnije – uz nju se može naučiti i kako da se, kad god se poželi, od sasvim običnog dana napravi praznik koji se pamti čitavog života!

Ciljna grupa

Svi, od 7-77.

Prethodno objavljeni naslovi

Deca Bestragije, Mračne tajne Ginkove ulice, Misterije Ginkove ulice, Zagonetne priče I-V, Peti leptir, Aven i jazopas u Zemlji Vauka.

Biografija autora

Uroš Petrović je rođen 1967. godine. Pored književnosti, bavi se ilustracijom, fotografijom i dizajnom. Objavljivao je priče, članke, pesme, ilustracije i fotografije u mnoštvu letopisa, dnevnih novina, časopisa i antologija.

Kao autor epa Usudi Balkana, koji sadrži 10.000 rimujućih strofa na jednoj stranici A4 formata, uveo je u upotrebu pojam kombinatorne poezije. Nagrađivan za prozu, poeziju i umetničku fotografiju. Osnivač je i urednik globalnog Mensa World Photo Cup-a. Izlagao na više samostalnih i grupnih izložbi ilustracije i fotografije, u zemlji i inostranstvu. Član je međunarodnih udruženja umetnika Vinci Artists i Poetic Genius Society. Predsednik je Mense Srbije. Peti leptir proglašen je od strane Zmajevih dečjih igara za najbolji roman za decu i mlade u 2007, a Deca Bestragije u 2013. godini i dodeljena mu je nagrada Rade Obrenović. Knjiga Misterije Ginkove ulice dobila je nagradu Gordana Brajović kompanije Novosti, kao i nagradu Neven. 2011. godine Uroš Petrović je dobio nagradu Zmajevih dečjih igra za doprinos savremenom izrazu u stvaralaštvu za decu.

Nagradno pitanje glasi: Osim književnosti, čime se još bavi Uroš Petrović?

Odgovore slati na adresu office@ero.rs

You may also like

Leave a Comment