Užice, RS
12°
Ведро
3ч4ч5ч6ч7ч
12°C
11°C
11°C
12°C
14°C
Home VestiHronika Danas počinje bluz i rok festival „In wires”

Danas počinje bluz i rok festival „In wires”

by Velimir Popovic

image002 (1)

U Gradskom kulturnom centru će u petak i subotu, 12. i 13. juna biti održan 14. međunarodni bluz i rok festival „In wires”. Udruženje ljubitelja ritam bluza i roka „Vox experience” organizator festival su i ove godine okupili kvalitetne muzičare i bendove, tako će publika moći da čuje američkog muzičara Sten Skibija, oficijelnog tribjut gitaristu Džima Hendriksa, zatim su tu „Lost Paris Tapes“, tribjut bend slavnih „Dorsa”, hard rok sastav „Invazija” iz Valjeva i „The Jam Station”, bluz orkestar iz Niša.

Otvaranje Festivala je u petak, 12. juna u 21 čas. Nakon toga će biti promovisana knjiga „Isceljujuća moć bluza“, Tibora Nađa, a ulaz je slobodan. Od 22 časa nastupiće bend „Lost Paris Tape”, zatim „Invazija”, cena ulaznice za koncerte je 300 dinara.

Za subotu, 13. juna je predviđena Muzička radionaca gitare, Stena Skibija u 13 časova, na koju je ulaz slobodan. Zatim od 14 – 20 časova će biti održana  Berza muzičkih izdanja, instrumenata i opreme, na koju je takođe ulaz slobodan. Promocija knjige „Hod po džezu”, Ivana Blagojevića je predviđena za 21 čas, nakon toga od 22 časa je koncert  Stena Skibija i benda, a zatim nastupa bend „The Jam Station”.

Cena karte za oba koncertna dana je 500 dinara i mogu se kupiti na blagajni Gradskog kulturnog centra.

M. H.

You may also like

Leave a Comment