Užice, RS
16°
Углавном облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
15°C
15°C
15°C
14°C
14°C
Home DruštvoUmetnost i kultura Dan otvorenih vrata u Umetničkoj školi

Dan otvorenih vrata u Umetničkoj školi

by Velimir Popovic

naslovna umetnicka skola

U Umetničkoj školi u Užicu danas je održana manifestacija Dan otvorenih vrata koja omugaćava građanima, ljubiteljima umetnosti, osnovcima i srednjoškolcima da obiđu školu i steknu uvid u kreativnost i stvaralaštvo mladih ljudi koji pohađaju školu.

IMG_7322 copy

Za sve zainteresovane učenike koji žele da upišu Umetničku školu danas je održan prvi čas pripremne nastave. Ova nastava će se održavati svake subote u prostorijama škole od 10 do 13 časova i trajaće do prvog vikenda u junu.

—Pripremna nastava ja organizovana iz tri različite oblasti slikanja, crtanja i vajanja. Na prvom času su deca upoznala prostor, materijal sa kojim radimo, ali i su se upoznali i međusobno. Oni su obišli sve ateljee i stekli su razliku između smerova. Danas je bilo 25 đaka i mislim da je za početak priprema to odlično, a očekujemo da se u narednom periodu priključi još učenika. Pripreme im pomažu da na prijemni ispit dođu spremniji, smireniji i sa manje treme. Danas su školu obišli i neki roditelji, što je jako važno, jer su tako mogli da steknu sliku o školi i šta je u stvari Umetnička škola, šta deca ovde uče i pre svega treba znati da ovi đaci nakon završene srednje škole imaju zanat u ruci. Bez obzira koji će fakultet završiti, jer većina njih ode negde na studije—kaže profesorka Vesna Aćimović – Panić.

Vesna Aćimović

Profesorka Vesna Aćimović –Panić

U narednoj školskoj godini za upis je predloženo šest obrazovnih profila, tri iz oblasti dizajna: tehničar dizajna grafike, tehničar dizajna tekstila i likovni tehničar, a druga tri su iz oblasti umetničkih zanata: konzervator kulturnih dobara, grnčar umetnička keramika i graver umetničkih predmeta.

IMG_7321 copy

M. H.

You may also like

Leave a Comment