Užice, RS
22°
Облачно
19ч20ч21ч22ч23ч
22°C
21°C
23°C
22°C
21°C
Home MestoUžice Čas građanskog vaspitanja u kabinetu gradonačelnice

Čas građanskog vaspitanja u kabinetu gradonačelnice

by Velimir Popovic
gradonačelnice

Užice – Učenici sedmog razreda OŠ “Dušan Jerković” bili su gosti gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević.

Poseta je upriličena u okviru časa građanskog vaspitanja, koji ovoga puta nisu imali u školi već u kabinetu gradonačelnice, zajedno sa nastavnicom Mirom Drašković i direktorkom Mirjanom Maksimović. Na ovaj čas učenici su stigli dobro pripremljeni, pa su za gradonačelnicu imali dosta pitanja. Zanimalo ih je kakve su svakodnevne obaveze gradonačelnice, koliko je njen posao odgovoran i da li je ikada zamišljala da će biti na toj funkciji.

Gradonačelnica i njeni saradnici odgovorili su i na pitanja vezana za mogućnost organizacije jednosmenskog rada u školama, osnivanje klubova za mlade i unapređenje sportske infrastrukture. Takođe govorila im je i o nameri da se u narednom periodu upravo sadržajima za decu i mlade posveti posebna pažnja.

Učenike je posebno obradovala informacija da će od 1. septembra njihova škola izgledati mnogo lepše, jer će zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada biti urađena nova fasada. To, po rečima gradonačelnice, neće biti jedina investicija u ovoj godini. Radiće se na unapređenju uslova za učenike i nastavnike i ovoj ali i u svim ostalim školama u gradu.

Sa željom da budu pre svega dobra deca i dobri učenici, gradonačelnica ih je pozvala da se kada imaju neki problem, predlog ili sugestiju obrate nadležnima u Gradskoj upravi, resornom većniku i njoj lično, jer kako je istakla ovo je njihov grad u kome treba da ostanu, ili da se vrate kada završe školovanje.

IZVOR: Oglasna Tabla Užice

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment