Užice, RS
16°
Делимично облачно
1ч2ч3ч4ч5ч
15°C
14°C
14°C
14°C
14°C
Home MestoZlatibor Čajetinska skupština usvojila odluku o izgradnji kongresnog centra

Čajetinska skupština usvojila odluku o izgradnji kongresnog centra

by Vladimir Gujanicic
Crkva u Čajetini

ČAJETINA – Na 46. sednici Skupštine opštine Čajetina usvojena je odluka o kupovini parcele između hotela Zlatibor i hotela Mona na kojoj preduzeće Galens planira izgradnju kongresnog centra sa salom za 1.700 učesnika. Kongresna sala planirana je kao multifunkcionalni objekat u kojem bi osim kongresa i seminara mogli da se održavaju sajmovi i koncerti.

Usvojen je izveštaj o radu Turističke organizacije Zlatibor, javnog preduzeća „Zoohigijena“ i Inovacionog biznis centra, a zakletvu je položio izabrani Zaštitnik građana opštine Čajetina. Predsednik lokalnog parlamenta osvrnuo se na planirane infrastrukturne radove.

„Ovih dana se intenzivno radi u Semegnjevu, sledeće nedelje se prelazi u Čajetinu, gde će biti rekonstruisano nekoliko ključnih ulica u samom centru. Intenzivno se radi i na izgradnji igrališta na Glavici, a nakon toga i na rekonstrukciji sportskih terena u parku. Radovi se obavljaju i na teritoriji Mesne zajednice Ljubiš, a potom će se preći u Dobroselicu i Jablanicu. Takođe, rade se i dve ulice na Obudojevici, kao i velika saobraćajnica u naselju Jelena Anžujska koja se spaja sa putem za Rudine“, zaključio je Đurić.

(izvor i foto: Opština Čajetina)

You may also like