Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

 naslovna uciteljski

U Velikom amfiteatru Učiteljskog fakulteta u sredu, 6. novembra kao uvod u proslavu 20. godina od osnivanja Učiteljskog fakulteta u Užicu, održan je koncert muzičke grupe ovog fakulteta.

Budući pedagozi uz pomoć dvoje kolega iz Muzičke škole popularnim domaćim i stranim repertoarom izmamili su aplauze i ovacije prisutne publike. Muzika je sastavni deo predavanja i interesovanja studenata Učiteljskog fakulteta, a da može da bude i deo muzičkog života našeg grada pokazao je ovaj koncert. Ambiciozan repertoar, ozbiljan pristup i uživanje u onome što rade nije moglo proći bez aplauza i pratnje punog amfiteatra.

Muzičku grupu, koja još uvek nema svoj komercijalni naziv, budući da je ovo prvi veći nastup u ovom sastavu sačinjavaju: vokal– Mila Ristović, gitara– Emil Jukić, Stefan Mikatić–bas, Pavle Paunović–violina, Aleksandar Petrović–klavijature i vokal, Boris Marković–udaraljke.

IMG_4236

Neki od članova ove grupe poznati su po pojedinačnim nastupima na dešavanjima u Užicu, tako da njihovo pojedinačno iskustvo, dopunjeno  zajedničkim probama daje odličan potencijal u ovom sastavu.

Nakon nastupa, Mila Ristović, rođena u Valjevu, po majci Užičanka, student III godine Učiteljskog fakulteta na pitanje da li planira da postane pedagog ili pevač, odgovorila je:

—Nadam se da ću postati pevač koji predaje. Za mene je najlepši osećaj kad sam na bini. Dok ne stanem pred publiku imam tremu, a kada nastup počne, jednostavno se prepustim uživanju. Bitno mi je da i publika i ja jednako uživamo, i svoju ljubav prema muzici nastojim da uz pomoć drugova iz grupe prenesem na publiku.

Da li imate muzičko obrazovanje jer se u glasu oseća sloboda?

—U Valjevu sam završila srednju muzičku školu odsek solo pevanje. To mi je pomoglo da oslobodim svoje potencijale, a inače pevam od najranijeg detinjstva.

IMG_4235

Zahvaljujući uspešnom nastupu pred „svojom” publikom na Učiteljskom fakultetu, ova grupa, budući da ima i znanje i talenat, daljim zajedničkim radom mogla bi postati i deo užičke muzičke scene.

Milunka Nikolić

Related Posts

Leave a Comment