Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

naslovna nagradna igra 1

Sajt Ero u saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna vam poklanja knjigu Poslednje proleće u Parizu, Jelene Bačić Alimpić. Potrebno je da se u toku dašnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta i imate priliku da postanete dobitnici ove knjige. Izvlačenje dobitnika će biti obavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati na e-mail adresu: office@ero.rs.

poslednje_prolece_u_parizu-jelena_bacic_alimpic__v

POSLEDNJE PROLEĆE U PARIZU, JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ

Ukratko o knjizi

Jelena Bačić Alimpić, autorka bestselera Ringišpil i Pismo gospođe Vilme, u svom trećem romanu Poslednje proleće u Parizu, napisala je uzbudljivu ispovest starice Marije Kolčak koja zagledana u prošlost snagom uspomena zauvek menja život novinarke Olge Lašez.

Važni argumenti za prodaju

Posle Ringišpila i Pisma gospođe Vilme koji su postali bestseleri, očekuje se da će i ovaj roman postati podjednako tražen i omiljen.

Sadržaj

„Uvek je negde zima. I danas osećam hladnoću u jagodicama prstiju nagriženih strahom i godinama. U ovoj izbi koja se već naslađuje ostacima mog bivstvovanja, ne odustajem od konačne istine… Nije prošao nijedan dan mog prozeblog sužanjskog života da nisam pomislila na proleće. Moje poslednje proleće u Parizu.“ Jedna sasvim obična starost i rutinski novinarski zadatak spojiće sudbine dve nepoznate žene. Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, ispričaće novinarki uglednog pariskog magazina Olgi Lašez tragičnu priču svog života. Sudbina emigranata iz carske Rusije, mračni svet špijunaže, odanost ideologiji, laži uhoda, demona prošlosti i patnja gulaga, iznedrile su istinu života jedne starice čija je vera u ljubav bila isto toliko velika kao i njena bol. Gde je granica istine, i kako pronaći hrabrost da je prihvatimo i spoznamo sebe? Da li je laž dovoljno lekovita ako je istina surova? U igri sudbine jedini ulog je ljubav…

Ciljna grupa

Čitaoci njenih prethodnih romana.

Prethodno objavljeni naslovi

Pismo gospođe Vilme, Ringišpil

O autorki

Jelena Bačić Alimpić je rođena 1969. godine u Novom Sadu. Školovala se u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik. Radila je kao novinar i autor dokumentarnih televizijskih emisija za JRT mrežu i TV Novi Sad, u periodu od 1987. do 1993. godine. Devet godina je bila novinar i urednik u sistemu „Color Press Group“. Od 2002. godine do kraja 2013. radila je kao novinar, urednik i voditelj na televiziji Pink. Dobitnica je mnogih nagrada za televizijsko stvaralaštvo i novinarstvo u zemlji i regionu. Autorka je romana bestselera Ringišpil (2010), koji je preveden na makedonski i turski jezik, nagrađen „Zlatnim Hit liberom” i dve godine zaredom proglašavan najčitanijom knjigom domaćeg autora. Ringišpil je objavljen i u luksuznom izdanju, u prestižnoj ediciji „Dragulji Lagune”, kao jedan od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće Laguna. Njen drugi roman Pismo gospođe Vilme (2012), takođe je postao bestseler i preveden je na makedonski jezik, nagrađen „Zlatnim Hit Liberom” i proglašen najčitanijom knjigom domaćeg autora u 2012. godini. Od 2014. godine, Jelena Bačić Alimpić ima status slobodnog umetnika. Živi u Novom Sadu, udata je i ima dvoje dece, Marka i Dunju.

Nagradno pitanje: Nabrojte prethodno objavljenje naslove Jelene Bačić Alimpić?

Odgovore slati na e–mail adresu:office@ero.rs

Related Posts

Leave a Comment