Užice, RS
27°
Сунчано
11ч12ч13ч14ч15ч
30°C
31°C
32°C
33°C
34°C
Home MestoUžice Sve bolnice Zdravstvenog centra u Užicu vraćene u normalan režim rada

Sve bolnice Zdravstvenog centra u Užicu vraćene u normalan režim rada

by Velimir Popovic
bolnice

UŽICE-Sve bolnice Zdravstvenog centra u Užicu vraćene su u normalan režim rada, Infektivno odeljenje je van kovid sistema, a Grudno je postkovid, što omogućava redovan rad, potvrdila je za Danas portparolka Zdravstvenog centra Danijela Vasiljević.

Polako se smanjuje broj pacijenata na bolničkom lečenju, ali i onih koji se obraćaju kovid ambulantama. Ipak, deo zdravstvenih radnika još uvek je angažovan na zbrinjavanju kovid pacijenata, a oko 70 ih je na bolovanju zbog infekcije virusom korona.

Ovakvi uslovi, kažu u užičkom Zdravstvenom centru, zahtevaju dobru i svakodnevnu organizaciju rada.

bolnice užice

IZVOR: ZoomUE

„Hirurški program svih operativnih grana se organizuje po kriterijumu hitnosti stanja pacijenta, ali i mogućnosti. Na hirurgiji je povećan broj sala, kako bismo što efikasnije skratili liste čekanja“, kaže Vasiljević, koja objašnjava da se vreme čekanja na operativne zahvate jeste produžilo za vreme ekspanzije kovida 19.

Duže se čekalo i na specijalističke preglede, a pacijenti sada na red dolaze po prioritetu koji se određuje izdatim uputom.

„Najviše se čeka na kardiološke preglede, a dosta pacijenata ima potrebu za kardiološkim pregledom i zbog posledica preležane korone. Slede pregledi vaskularnog hirurga, hematologa i reumatologa“, kaže Vasiljević i napominje da dosta pacijenata čeka red za dijagnostiku na magnetnoj rezonanci i skeneru.

Normalizacija rada lekarima je dozvolila i da nastave sa specijalizacijama, koje su morale sačekati da prođe period neophodnosti zdravstvenih radnika na različitim pozicijama u okviru kovid sistema.

„U ovom trenutku je zaista lakše, a videćemo kako će se situacija kretati. Sada na dnevnom nivou pregledamo od 100 do 120 pacijenata, a od tog broja uglavnom bude desetak pozitivnih na kovid. Radno vreme ambulante je, dopisom Ministarstva skraćeno do 17 časova“, kaže za Danas Brankica Savić, koordinatorka užičke Kovid ambulante.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment