Užice, RS
12°
Ведро
4ч5ч6ч7ч8ч
11°C
11°C
12°C
14°C
16°C
Home Vesti „Biblioteka za sve“ u Biosci

„Biblioteka za sve“ u Biosci

by Velimir Popovic
biblioteka

BIOSKA – Izdvojeno odeljenje „OŠ Bogosav Janković” u Biosci posetili su zamenik gradonačelnice, Dragoljub Stojadinović, gradski većnik, Ratko Trmčić i direktorka Narodne biblioteke Užice, Dušica Murić. Poseta je realizovana u okviru projekta “Biblioteka za sve”.

“Realizacijom projekta “Biblioteka za sve” šaljemo jasnu poruku da deca u seoskim mesnim zajednicama moraju imati iste uslove za rad i obrazovanje kao i deca u gradskim školama. Zbog toga su i izdvajanja iz gradskog budžeta sve veća. Pored kompletne rekonstrukcije škola u Krvavcima i Gostinici, radi se i u školi u Karanu, gde će uskoro krenuti i radovi na adaptaciji prostora za vrtić. Ulažemo i u ostale seoske škole, sve sa ciljem da stvorimo što bolje uslove za učenike i zaposlene”, istakao je Dragoljub Stojadinović.

Osnovna škola u Biosci prva je seoska škola na teritoriji grada Užica koja je uvela elektronsko vođenje evidencije, a zahvaljujući donaciji Ministarstva prosvete opremljena je najsavremenijim laptopovima. Iz budžeta grada su opredeljena sredstva za zamenu unutrašnje stolarije.

“Najveća pažnja u školi posvećuje se angažovanju stručnog kadra kao i poboljšanju nivoa kvaliteta nastave što će nam i u narednom periodu biti imperativ, kaže Olivera Misailović, direktorka OŠ “Bogosav Janković”.

Kako ističe direktorka Narodne biblioteke Užice, pored škole u Biosci mobilna biblioteka je bila u školama u Mokroj Gori i Kremnima a u narednom periodu bibliotekari će posetiti škole u Gostinici i u Karanu.

“Sa nama su tu i kolege sa dečijeg odeljenja, održali smo radionicu “Biblioteka te čeka” inspirisanu istoimenom knjigom Jasminke Petrović. Svi učenici izdvojenog odeljenja u Biosci dobili su besplatne članske karte, tako da će moći da koriste usluge bibliote u Užicu“, rekla je ona.

Plan je da se ova usluga i dalje razvija i da pored učenika u osnovnim školama, mogućnost da dobiju knjige u imaju i ostali građani u seoskim mesnim zajednicama.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment