Užice, RS
19°
Ведро
1ч2ч3ч4ч5ч
18°C
17°C
16°C
16°C
15°C
Home MestoUžiceDešavanja „Bazar zdravlja” Medicinske škole Užice, sreda 28. maj

„Bazar zdravlja” Medicinske škole Užice, sreda 28. maj

by Velimir Popovic

m.škola

U dvorištu Medicinske škole , u sredu 28.maja od 8–14 časova, održaće se Bazar zdravlja „Zdravlje na dar”. Organizator ove akcije je Medicinska škola u saradnju sa: Crvenim krstom Užice, Odborom „Glasno za zdravstvo” , Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje, Apotekarskom ustanovom Užice, OŠ „Slobodan Sekulić”, OŠ „Stari grad”, Dečijim vrtićem Užice.

Građani Užica mogu besplatno proveriti svoje zdravstveno stanje: vrednost krvnog pritiska, telesnu težinu, indeks telesne mase, labaratorijske analize krvi (glikemija, holesterol, trigliceridi). Potrebno je, pre uzimanja rezultata–ne doručkovati!

Građanima će biti dostupni i neki od fizioterapeutskih i kozmetičkih tretmana kao i saveti lekara, farmaceuta, stomatologa…

Najmlađi sugrađani se pozivaju da, istog dana, donesu svoje lutke na pregled u „Ordinaciju za lutke” , gde će imati mogućnost da putem igre za svoje lutke dobiju zdravstvene knjižice, vrednosti težine i visine, lekarski pregled, snimanje rendgen aparatom, pregled zuba, kozmetički tretman, pregled stopala i kičme, masažu, terapiju i vakcine . Ove usluge odnose se isključivo na lutke!

Cilj ove akcije je promocija i prevencija zdravlja i zdravih stilova života i blagovremeno otkrivanje bolesti.

izvor: Medicinska škola Užice

You may also like

Leave a Comment