Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

m.škola

U dvorištu Medicinske škole , u sredu 28.maja od 8–14 časova, održaće se Bazar zdravlja „Zdravlje na dar”. Organizator ove akcije je Medicinska škola u saradnju sa: Crvenim krstom Užice, Odborom „Glasno za zdravstvo” , Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje, Apotekarskom ustanovom Užice, OŠ „Slobodan Sekulić”, OŠ „Stari grad”, Dečijim vrtićem Užice.

Građani Užica mogu besplatno proveriti svoje zdravstveno stanje: vrednost krvnog pritiska, telesnu težinu, indeks telesne mase, labaratorijske analize krvi (glikemija, holesterol, trigliceridi). Potrebno je, pre uzimanja rezultata–ne doručkovati!

Građanima će biti dostupni i neki od fizioterapeutskih i kozmetičkih tretmana kao i saveti lekara, farmaceuta, stomatologa…

Najmlađi sugrađani se pozivaju da, istog dana, donesu svoje lutke na pregled u „Ordinaciju za lutke” , gde će imati mogućnost da putem igre za svoje lutke dobiju zdravstvene knjižice, vrednosti težine i visine, lekarski pregled, snimanje rendgen aparatom, pregled zuba, kozmetički tretman, pregled stopala i kičme, masažu, terapiju i vakcine . Ove usluge odnose se isključivo na lutke!

Cilj ove akcije je promocija i prevencija zdravlja i zdravih stilova života i blagovremeno otkrivanje bolesti.

izvor: Medicinska škola Užice

Related Posts

Leave a Comment